Бучанці перекрили залізничну колію – вимагають лишити наземний перехід

0

15 травня у Бучі працівники залізниці перекрили наземний прохід під мостом залізним парканом. Це сталося близько 11 години ранку. Цей прохід з’єднує дві частини міста й розташований біля базару.

Місцеві мешканці перекрили залізницю й зупинили рух потягів. Людям похилого віку, бучанцям з дітьми на візках та з велосипедами пропонували переходити колію через міст.

Після цього, за словами начальника Бучанської залізниці Василя Сюркеля, була скликана екстренна нарада за участі працівників залізниці та Бучанської ради.

“Попередньо Укрзалізницею був розроблений проект для попередження травматизму. Він був погоджений з Бучанською радою та підписаний заступником міського голови Олександром Смолькіним. По проекту вздовж колії мав бути встановлений суцільний паркан. Працівники втановили секцію й закрили наземний прохід, як було передбачено проектом. Але зібралицся люди на коліях, не давали проїхати потягам”, – розповідає Сюркель “Громаді Приірпіння”.

“Зібралася комісія. До 11:45 ми чекали на Анатолія Федорука але він так і не з’явився. Замість нього прийшов Василь Олексюк. Потім приїхав начальник відділу благоустрою, відділу МНС Коваленко, депутат Микола Григорусь. Вирішили прибрати загорожу тимчасово, поки не буде зроблено підземний перехід. Зрізали паркан будівельники, які його ставили. Перехід був закритий десь 40 хвилин”, – додає Сюркель.

Начальник залізниці також розповів, що проектні роботи з будівництва підземного переходу через колію вже ведуться і мають бути закінчені вже влітку.

“На будівництво переходу треба 30 млн грн. Поки ідуть проектні роботи. Бучанська рада бере на себе будівельні роботи. Проект буде готовий в липні, буде направлений на експертизу. Якщо експертиза його погодить, то в грудні місяці можуть бути розпочаті роботи, за наявності коштів”, – зауважив Сюркель.

Підземний перехід планується будувати неподалік існуючого наземного.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539