Депутат Київради від БПП оштрафований за корупцію

0

Депутата Київської міської ради рішенням суду притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, передбачених Законом України «Про запобігання корупції». Прес-служба Прокуратури міста Києва повідомляє, що депутат не подав повідомлення про суттєві зміни майнового стану у 10-денний термін після придбання автомобіля.

“Установлено, що у травні 2017 року депутат міськради придбав автомобіль вартістю майже 1,5 млн гривень, але не повідомив на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції про суттєві зміни у своєму майновому стані, як це передбачено законом. За вказаним фактом органами Нацполіції України стосовно депутата складено протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та передбаченого ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю). Шевченківський райсуд міста Києва підтримав позицію прокуратури та визнав депутата винним у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення. Рішення суду вступило в законну силу”, – повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.

За інформацією джерел “Громади Київщини” у правоохоронних органах, депутат – член фракції БПП “Солідарність” Сергій Пилипенко.

Відповідно до аналізу декларацій депутатів міськради, він також єдиний підпадає під критерій повідомлення прес-служби.

Автівка, ймовірно, Mercedes-Benz GLC 220 2017 року випуску. Очевидно, приховувати автомобіль депутат не мав наміру, оскільки вказав його в своїй декларації за весь 2017 рік.

За інформацією джерел “Громади Київщини”, депутат свою провину визнав.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539