Члена Бучанського виконкому затримали за вимагання та отримання хабара

0

Детективи НАБУ затримали члена Бучанського виконкому та сільського голову Мироцького Олександра Деревинського. Про це повідомляють на сайті відомства.

Чоловік вимагав та отримав неправомірну вигоду 90 тис. доларів від фізичної особи за включення в межі населеного пункту пайових земель.

25 травня 2018 року детективи НАБУ повідомили Деревинському про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (отримання неправомірної вигоди). Цього ж дня про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України, повідомлено пособнику голови сільради – Гріневичу.

Затриманий Олександр Деревинський

“За даними слідства, згаданий посадовець за попередньою змовою з посібником  (фізичною особою) вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 90 тис. дол. США від іншої фізичної особи. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради”, – йдеться у повідомленні НАБУ.

“24 травня під час обшуку детективами НАБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди в розмірі  90 тисяч доларів США”, – додають у прес-службі відомства.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539