У Гатному сільрада готує детальний план території для забудовника

0

У Гатному по сусідству з ділянкою, де забудовник зруйнував сараї мешканців, планується нова багатоквартирна забудова. Про це свідчить оголошення про обговорення проекту детального плану території вул. Покровської, 2а, розміщене на сайті сільської ради.

“Гатненська сільська рада повідомляє про початок розгляду, врахування пропозицій громадськості у проекті детального плану території під розміщення багатоквартирної житлової забудови по вул. Покровській 2-а в с. Гатне, Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. До участі запрошуються представники громадськості села та зацікавлені особи. Замовником детального плану території є Самсонович Іван Андрійович. Розробником проекту детального плану території є ТОВ «НДПІ Київ-Проект»”, – йдеться на сайті сільради.

Зауважимо, що в прикріпленому документі під повідомленням сільради немає самого проекту детального плану, до якого сільрада запрошує висловлювати зауваження та пропозиції. Згадана ділянка поки що має цільове призначення не під забудову, а для ведення особистого селянського господарства.

Також, згідно з прикріпленим додатком до повідомлення, замовником детального плану території є не громадянин Самсонович, а власник ділянки станом на 22.05.2018 – Юрій Мороз.

Ділянка площею 0,235 га знаходиться впритул до скандальних ділянок на вул. Покровській, 2, що їх сільська рада не дала змоги приватизувати місцевим мешканцям, після чого виділила на трьох осіб, які в один день продали їх тещі секретаря сільради Петра Дрощі – Ользі Андрієвській.

За словами місцевих мешканців, громадські слухання щодо тих трьох ділянок не проводилися, а протокол був сфальшований.

Відповідно до витягу з публічної кадастрової карти наступним власником скандальних ділянок став Іван Андрійович Самсонович. На карті вони обведені червоною лінією. Жовтою лінією обведена ділянка на Покровській, 2а, яка належала Юрію Морозу, а тепер, за повідомленням сільради, ДПТ для багатоквартирної забудови замовив Іван Самсонович.

Станом на 09.02.2018 Іван Самсонович уклав договір суперфіцію на право забудови двох земельних ділянок на Покровській, 2 з Кузнецовим Єгором Віталійовичем, ймовірно, ірпінським забудовником, співзасновником за даними Youcontrol  ЖБК “Лісова 42/44”.

На одному з будівельних форумів можна знайти негативні відгуки про діяльність забудовника.

Там само на форумі користувач пише, що забудовник має стосунок до компанії Best bud. Компанія з такою назвою відсутня в базі Youcontrol, проте має офіс у Гатному, де зводить котеджні будинки. 

За повідомленням сільради, ознайомитися з проектом детального плану території можна в сільраді у приймальні дні з 22 червня до 10:00 23 липня 2018 року включно. Відповідальна особа – член виконкому Гатненської сільради Ігор Голуб.

Зауважимо, що громадяни на громадських слуханнях мають право обрати голову й секретаря слухань з-поміж себе і своїх сусідів із вулиці Покровської і добитися максимально зручного для комфортного співжиття  ДПТ, який унеможливить висотну забудову по сусідству.

Місцеві жителі сьогодні звернулися до сільради з заявою про ознайомлення з проектом ДПТ. Проте, за їхніми словами, їм не надали цей проект, до якого їх закликають вносити зауваження та пропозиції.

Нагадаємо, що у травні 2018 року завдяки сільраді тітушки забудовника зруйнували сараї місцевих жителів у Гатному на Покровській, 2.

Нагадаємо також, що Київрада з другої спроби надала “Київміськбуду“ в оренду на 15 років понад гектар землі біля Гатного на вулиці Жулянській у Голосіївському районі Києва.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539