Святогору присудили домашній арешт – суд по Єременку перенесли

0

26 червня Київський Апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу догхантеру Олексію Святогору. Йому присудили цілодобовий домашній арешт до 7 липня замість тримання під вартою без визначення розміру застави.

Зоозахисники обурені таким рішенням суду й вважають, що це покарання надто м’яке для Святогора.

“Апеляційний суд пом’якшив міру запобіжного заходу Святогору. Інтереси шкуродера представляли адвокати Старенький (вельми медійне обличчя) і Клименюк (товариш по інтересам). Представник прокуратури Йовенко з’явився на засідання абсолютно не підготовлений, особливо обурив той факт, що на питання судді, чому не було прикріплено до матеріалів справи постанову про арешт (це важливо), розгубився”, – розповідає зоозахисниця Наталія Леденьова.

До суду вимагати жорскішого покарання для Святогора прийшли більше сотні зоозахисників.

“Захисники шкуродера намагалися зробити з нього жертву політичних репресій(!). Вину про пропаганду насильства та жорстокості над тваринами переклали на журналістів і телеканали, мовляв, вони ж його запрошували. І подавали живодерські гасла Святогора як його “думку”, на яку він має право. Якщо так, то у Гітлера теж була своя “думка”, і у Чикатило й у багатьох серійних маніяків… Кожен має право на адвоката, але, робити жертву з шкуродера й спростовувати той факт, що пропаганда насильства, заклик до вбивства – це “думка”, вже навіть не смішно, це страшно”, – додає обурена Леденьова.

До суду також прийшли самопроголошений голова Коцюбинського Микола Єременко та псевдоактивіст з Ірпеня Євген Мельничук. Цього дня мали слухати справу Єременка, якого прокуратура підозрює в хабарництві але засідання перенесли у зв’язку з тим, що Єременко не ознайомився з матеріалами справи.

Цього ж дня зранку Мельничук та Єременко, яких затримали працівникик СБУ під час отримання хабара, який, як твердять правоохоронці, вони вимагали за голосування групи депутатів на сесіях ща бюджетні питання, провели акцію під ГПУ. У ній взяли участь біля 10 осіб.

Як відомо, і Єременка, і Мельничука суд випустив під заставу у розмірі 140 та 200 тисяч гривень відповідно.

Під ГПУ мітингувальники вимагали, в тому числі, припинити переслідування живодера Святогора.

Як відомо, мешканець Ірпеня Євген Мельничук, самопроголошений голова Коцюбинського Микола Єременко та живодер Олексій Святогор провели спільну прес-конференцію в УНІАН.

Нагадаємо, 11 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для живодера Олексія Святогора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Згідно ухвали суду Святогор мав лишатися під вартою до 9 липня 2018 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539