Катя Chilly помолилась за створення музею на Поштовій площі

0

Відома співачка ще й заспівала біля місця розкопок. Таким чином Катя Chilly разом з активістами закликала чиновників прийняти рішення про збереження унікальних артефактів часів Київської Русі та створити сучасний музей біля Дніпра.

Співачка вже не вперше бере участь в акціях за створення музею на Поштовій площі. До того вона вже виступала проти забудовників разом з активісткою Аннабеллою Моріна. Остання вже 13 днів голодує, аби відстояти право на існування музею.

“Ми боремося за свою справжню історію, за самоідентичність, самоповагу. Україні нав’язували історію, в якій ненька вічна невдаха, кили лише нескорена. Але це не так. Ми нащадки сильного і сміливого народу, – каже Моріна”.

 

Напередодні 2 липня слухачі, які прийшли на Поштову, змогли почути не лише Chilly, а й виступи фольклорного колективу “Рожаниця”.

Закінчився концерт молитвою, яку заспівала Катя Chilly разом з хором парафії святого Архистратига Михаїла з музею під відкритим небом в Пирогово.

Нагадаємо, Київрада не зупинила будівництво ТРЦ на Поштовій площі, як того вимагала громадськість, але прийняла рішення про продовження археологічних досліджень і продовження роботи будівельників для укріплення площі. Таке рішення підтримали три фракції в міськраді – БПП “Солідарність”, “Єдність” і “Самопоміч”. Попри обіцянку Гусовського й Кличка, що всі фракції підтримають компромісне рішення, фракції “Свободи” й “Батьківщини” категорично проти такого компромісу із забудовником – і голосували проти.

Фото – фб Олександр Фомічов, Сергій Куценко та Інформатор

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539