У Китай за бюджетні гроші: поїздка депутатів і чиновнків обійшлася у 500 000

0

У “самопомічівця” Леоніда Антонєнка автовідповідач відповідає китайською та англійською. Телефон “єднівця” Володимира Ялового не відповідає взагалі. “Громада Київщини” намагалася зв’язатися із депутатами, які полетіли за бюджетні кошти у відрядження подивитися гробницю імператора.

До складу делегації, яка відвідає Пекін та Сіан з 2 по 9 липня, увійшли також ще два депутати Олександр Березніков (“Батьківщина”), Олег Бондарчук (“Свобода”), а також перший заступник директора департаменту культури Сергій Анжіяк, головний спеціаліст управління міжнародних зв’язків Анна Білокінь. 

Київська міська державна адміністрація збирається витратити з бюджету понад 500 тис. грн на відрядження 4 депутатів і двох чиновників. Про це йдеться у розпорядженні, яке оприлюднили “Українські новини” та у пояснбвальній записці.

Делегація ознайомиться з досвідом Китаю в організації виставок, культурних заходів і парків і методами запобігання корупції в сфері культури.

Зауважимо, що на сайті КМДА є розпорядження від 25 червня 2018 року №1104 “Про направлення до мм.Пекін та Сіань (Китайська Народна Республіка)”. Проте самого тексту розпорядження немає.

У службі підтримки порталу “Громаді Київщини” розповіли, що сайт у процесі налагодження, тому відсутність тексту пов’язана з технічними причинами.

Зауважимо також, що в іншому розпорядженні від 25.06.2018 КМДА №1103 йдеться про направлення в м. Стамбул. Але тексту розпорядження так само на сайті немає, тож на разі невідомо, хто туди має їхати, з якою метою і скільки коштів на це буде витрачено.

Нагадаємо, у Києві під час будівництва розв’язки на Поштовій площі археологи виявили вулицю часів Русі. Проте інвестор “Хенсфорд-Україна” має намір там побудувати торговельно-розважальний центр. Кияни створили петицію за Музей на Поштовій і Київрада розглянула петиції і прийняла рішення про музеєфікацію артефактів, проте не ініціювала роізірвання договору з інвестором. Основна причина, чому депутати не голосували за розірвання договору з забудовником – можливі виплати з бюджету.

(Фото на головній: nationalgeographic)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539