Гатне: У підпалі свого гаража активіст підозрює сільраду

0

У селі Гатне Києво-Святошинського району невідомі зловмисники здійснили спробу підпалу гаража місцевого жителя-активіста Олексія Загорського. Він підозрює в цьому сільську раду. Про це стало відомо зі сторінки Фейсбук активіста.

“Підпали в селі продовжуються! Цей раз та наволоч обрала ціллю моє помешкання. Я абсолютно переконаний, що гатненська сільрада до цього причетна, бо більше нікому. Це вже 4-й випадок стосовно різних мешканців села за останній рік. То що, такими темпами всю громаду спалять? Скаргу на бездіяльність К-С відділу поліції подано до суду”, – пише Загорський у Фейсбук.

За гаражем Загорського впритул до стіни складені дрова, а під парканом розлите пальне.

З іншого боку паркану валяються дві пластикові пляшки з рештками пального.

“Я однозначно розцінюю це як погрозу моєму майну, здоров’ю і життю моєї сім’ї за мою принципову громадянську позицію стосовно діяльності нашої гатненської сільської влади. Я до цього списку включаю голову Корицького, секретаря Дрощу і всіх їхніх опричників зі складу сільської ради і складу виконкому. Я без сумніву впевнений, що відношення до цього пряме чи опосередковане мають саме вони, тому що у мене немає конфліктів… Я нагадую, що в нас це вже четвертий випадок у нас в селі за останній рік і другий випадок підпалу”, – каже Загорський.

За словами Загорського, поліція, яка приїхала, навіть не вилучила пляшки як речові докази, тому бездіяльність поліції місцевому жителю довелося оскаржувати до суду.

“Громада Київщини” звернулася по коментар щодо події до речника обласної поліції Миколи Жуковича, який наразі з’ясовує ситуацію.

Нагадаємо, що Олексій Загорський – місцевий активіст із Гатного, який склав карту села в OpenStreetMap і перший почав регулярно знімати на відео засідання сільради і виконкомів, а також добиватися того, щоб на сайті сільради вчасно публікувалися проекти рішень.

Зокрема, завдяки присутності з камерою Загорського, вся Україна побачила, як депутат райради Олександр Паламарчук хапає за шию місцевого активіста-школяра Сергія Чагарова.

Нагадаємо також, у Гатному іншому активісту й місцевому жителю Гатного Павлу Демченку зловмисники підпалили ворота гаража і труїли  собак. Вчителю з Гатного Анатолію Єрмаку, який виступив проти депутата Паламарчука, обмалювали паркан.

Нагадаємо, також, що подібні випадки в області траплялися не лише в Гатному. У Софіївській Борщагівці активісту, який бореться з незаконною забудовою, Олександру Сінчугову кинули 4 запалювальні коктейлі в будинок. Журналістці з Петропавлівської Борщагівки Валентині Аксьоновій, яка захищає село від забудовників, невідомі спалили дві автівки і погрожували їй смертю дитини.

Жителі Києва й області провели пікет Кабінету міністрів з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через нерозслідувані побиття активістів на Київщині.

До сьогодні ніхто зі зловмисників не знайдений і не покараний.

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539