Чому керуюча компанія звітує депутату про фейковий ремонт і підіграє посіпакам Столара?

0

Я депутат від Виноградаря в Київраді. До мене часто звертаються виборці з проханням про ремонти в під’їздах будинків і на сходових майданчиках. Механізм такий, що за зверненнями людей, які депутат скеровує до КМДА, ремонт проводить керуюча компанія і звітує про виконання.

У таких випадках я закликаю самих же мешканців будинку контролювати якість проведених робіт і повідомляти в приймальню чи на належному рівні зроблено ремонт і чи все влаштовує людей. На своїй сторінці в ФБ зробив відповідний пост із переліком адрес, що їх мені надала керуюча компанія.

Уявіть, яким було моє здивування, коли незабаром в соцмережі побачив пост-звинувачення на свою адресу від якогось новоспеченого активіста.

Це тим більше дивно, що на мої звернення директор КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва” Арсен Крикун повідомив мене двома листами, ніби проблему усунено.

Більше того, у першій відповіді йдеться про те, що поточний ремонт розпочато.

А вже незабаром я отримав відповідь, що поточний ремонт коридору загального користування на 9-му поверсі завершено.

Мешканці квартир при цьому переконують, що ремонт вони самі робили за свій кошт ще 3 роки тому і останнім часом ніхто не ремонтував їхній сходовий майданчик на поверсі.

Вимагаю від керуючої компанії негайно приступити до виконання взятих на себе зобов’язань з усунення причин та наслідків затоплення верхніх поверхів будинку 20в, що по проспекту Ґонґадзе.

Скільки ще має бути моїх звернень і ваших запевнень, що проблему вирішено: вже майже півроку, як були створені всі умови, аби Керуюча компанія Подільського району зробила свою роботу і не тільки зробила ремонт за наслідками заливання, але й усунула причини.

На жаль, КП «Керуюча компанія..» обманула і мене і мешканців будинку: не виконала ремонтні роботи в повному обсязі,тільки побілила стіни на 12-му поверсі.

Як щойно з’ясувалося, люди за свої кошти ремонтували дах та інше. Я отримав від них копії переписки і вживатиму заходи, щоб їм було компенсовано витрати, які вони не повинні були понести.

Також до сьогодні не усунуто причини затікання, але я зроблю все від мене залежне, щоб Керуюча компанія виконала свою роботу і за кошти, які вже отримала від власників житла свої зобов’язання реалізувала в повному обсязі.

Щодо інсинуацій, за які кошти має бути ремонт: жодних додаткових коштів з місцевого бюджету для його проведення не залучалося і не повинно залучатися: Керуючій компанії мешканці будинку 20-В вже за цей ремонт сплатили своїми комунальними платежами.

Отже, відверта брехня, розповсюджується моїми політичними конкурентами, ніби на цей недороблений ремонт списані кошти з мого депутатського фонду – це маніпуляція такого собі колишнього регіонала Столара, який підпрацьовує «сірим кардиналом» у міського голови В. Кличка.

Контроль та конкуренція це завжди добре!

Але відверта брехня, перекладення з хворої голови на здорову, до чого вдалася обслуга нинішньої міської влади, не можуть розглядатися ні як контроль, ні як конкуренція, бо відводить відповідальність від тих, хто має виконувати свою роботу, зокрема і щодо ремонту за зазначеною адресою.

Тут ніби все і так ясно, але оскільки команда Столара-Кличка розганяє бурі хвилі брехні не тільки щодо цього ремонту, поясню за них докладніше, хоча це і відволікає від моєї основної роботи і від виконання депутатських повноважень.

Можна додати також, що, як повідомляють ЗМІ, він особисто вдарив в обличчя нинішнього голову нашої фракції Володимира Бондаренка, коли той як нардеп від опозиції до Януковича блокував трибуну ВР.  Ймовірно, з того часу у Столара особливе ставлення до «Батьківщини» – страх неминучого покарання. 

Після Євромайдану Столар, як і практично всі посіпаки Януковича, спробував «перевзутися»: з однієї сторони шукав шлях до серця Віталія Кличка, з іншої створював ГО «Серця Батьківщини» з явним прицілом прибитися до політичної сили Юлії Тимошенко.

«Батьківщина» тоді вручила Столару політичного гарбуза, а ось Кличко, який підібрав не одного регіонала (перший зам Пліс чого був вартий!), зробив Столара своїм довіреним «схемником». Нинішнього Київського міського голову не зупинило навіть те, що в криваві дні лютого 2014 року Янукович зробив Столара керівником патронатної служби Голови КМДА (з 13 лютого 2014 року), тобто покладав на нього особливі сподівання в час спроби поставити Київ на коліна.

Нині Столар по вуха в владі, яка прийшла завдяки Майдану: племінник депутатки Київради від партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Людмили Костенко, людина на яку Кличко поклав низку «особливих доручень», для опису яких колись ймовірно будуть написані томи кримінальної справи.

Людмила Костенко – засновниця і перша керівниця такої собі ГО «Центр розвитку м.Києва», проекту аналогічного ГО “Серця Батьківщини” з такою самою структурою (і часто з тими ж людьми) в кожному районі міста Києва. Щедре фінансування по декілька десятків тисяч доларів на район в місяць тоді не допомогли Столару налагодити співпрацю з партією «Батьківщина», на що так розраховував Столар.

Думаю, що тепер через гнів, образу, що «недооцінили» і смуток через намарно витрачені мільйони, від Столара пішла пряма вказівка “мочити” «Батьківщину», а найперше депутатів Київради від цієї політичної сили.

Як це «працює» (насправді неефективно)

Візьмемо за приклад роботу столарців в Подільському районі:

Громадська організація тітки Столара орендує добротний офіс на Кирилівській 69, утримує штат в 10 чоловік, зарплатний фонд яких перевалює за 250 000 грн на місяць. (До речі, в ГО “Серцях Батьківщини” Столару Поділ обходився в 700 000 грн на місяць, тож зараз Столар явно економить.) 

Оскільки гроші платяться чорним налом, то місцевий бюджет, куди мали б іти податки з зарплати, як і державний, куди має йти ЄСВ, ймовірно не отримують надходжень завдяки депутатці Київради від БПП та її племіннику. До речі, перед партією Януковича, Столар був депутатом Київської облради від партії Ющенка «Наша Україна».

Районний “підрозділ” столаровської ГО очолює такий собі Андріан Ревюк – виходець зі Львівщини.

Теж перебіжчик від Ющенка до Януковича, який перебуває в пошуках нового хазяїна (після Януковича вже побував в Думчева, а тепер ось в депутатки від блоку Порошенка). Виконуючи волю роботодавця, “мочити” депутатів “Батьківщини”, Ревюк вирішив оббрехати мене своїм постом.

Отже, ще раз по суті маніпуляції:

У своєму пості з переліком адрес по яким були зроблені мої депутатські звернення і отримані відповіді від уповноважених органів, я закликав сусідів контролювати якість і хід виконання робіт …. робіт, які має виконувати Керуюча компанія Подільської РДА зокрема і по проспекту Г.Гонгадзе 20В. 

І тут з`являється Ревюк, який вирішив контролювати мене, заодно двічі збрехати: по-перше, ніби я відзвітував про виконаний мною ремонт, по-друге, ніби мною були на цей недороблений КП Керуюча компанія (яка цілком під контролем КМДА, тобто нинішнього патрона Столара та Ревюка Кличка) ремонт витрачені гроші з мого депутатського фонду.

Що тут можу сказати. Безкарність породжує нахабність. До колишніх регіоналів доберемось пізніше, поки це не входить в мої повноваження, наразі ж готую наступне звернення про проведення службового розслідування та притягнення до дисциплінарної відповідальності керівництва Керуючої компанії, яке не виконує своїх обов`язків і вводить обраних киянами депутатів в оману.

Автор: Юрій Дідовець, депутат Київради від ВО “Батьківщина” з Виноградаря

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539