Перфоманс від київського метрополітену: людей повертають в “совок” (ФОТО)

0

“Це черга до каси метро. Так, не на вхід (там вільно), а саме до каси. Сьогодні, о 6.35 ранку. Точніше, це не вся черга, а її шматок – вона тягнулася далі ще метрів з 20, але там сонце, фоткати було незручно”, – написав у фейсбуці журналіст Сергій Сидоренко після відвіданя станції метро “Вокзальна”.

Він переконаний, що черги утворюються через те, що адміністрація метрополітену не сповіщає громадян, що можна скористатися не лише жетонами, а й проїзними та платіжними картками MasterCard PayPass.

“Ті хто з карткою, або ж просто хто в курсі – проходять лівіше від черги і йдуть далі, до турнікетів. Там черги немає. І до автоматів розміну немає також. Але людина, яка приїхала звідкись і буває в Києві раз на рік – не знає цього (ну а звідки дізнатися?), і змушена стояти в черзі. А коли достоїть – то почує: “тільки один жетон в руки, два чи три не можна”. Бо ж тоді люди менше стоятимуть в чергах, а це не можна. Адже Київський метрополітен – це така структура, у якої, мабуть, десь в статуті записана прихована мета: “метро має власним прикладом доводити, що Україна – це совок”. Не знаю де, але десь це точно записане”, – додає він.

Варто сказати, що користувачі соціальних мереж часто жаліються, що великі черги до кас на станції метро “Вокзальна”.

Прес-секретар столичної підземки відреагувала на зауваження журналіста, мовляв, є вільні каси. “Тут не про жетон, бо дві каси з трьох майже вільні і автомати також вільні. Це ефект черги самої по собі. Власне, вона не більша ніж ввечері я стою на автобус на Троєщину. Люди з ранкових поїздів стають один за одним автоматично. Черги є і в магазинах, і в аеропортах, і не тільки в Україні”.

Нагадаємо, що від літа 2017 року у київському метро триває перехід з жетонів на картки. Тому у касах продають лише один жетон в руки. Такий підхід також створює натовп біля кас, адже люди, які не хочуть користуватися картками, змушені весь час стояти у чергах.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539