Продати 113 гектарів землі на Оболоні – спроба друга

0

Земельна ділянка, що належить АТ “Родовід Банк”, була знову виставлена на торги. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Проте торги не відбулися.

3 вересня у системі ProZorro відбувся черговий аукціон з продажу ласого шматка землі в Оболонському районі столиці – вздовж вулиць Озерна, Північна та Прирічна.

Нині початкова ціна лоту складала 2,59 мільйони гривень, а це на 30% менше, аніж під час попередніх торгів. Тоді її оцінили у 3,7 мільйони.

Цільове призначення земельної ділянки – будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення.

За повідомленням “Фінансового клубу”, ця земельна ділянка у заставі НБУ під рефінансування “Родовід Банку”. Його борг у 2014 році оцінювався у 4,84 мільйони гривень. Спочатку земля належала фірмі, близькою до бізнесмена Дмитра Фірташа.

Варто нагадати, 6 березня 2007 року КМДА на аукціоні продала компанії “Баски Плюс – 2004 Рік” земельну ділянку 113,53 га по вул. Озерній, між вулицями Богатирська і Північна в Оболонському районі за 999,763 мільйонів гривень. Тоді компанія мала намір інвестувати близько 1,5 мільярди доларів у забудову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539