У Забір’ї відкликали депутатів, які голосували за Боярську ОТГ

0

Мешканці села Забір’я відкликали трьох депутатів-самовисуванців. Екс-депутати Надія Бобок, Тетяна Лоза та Сергій Негоденко голосували за створення Боярської ОТГ, до складу якої мало б увійти село Забір’я.

Прізвища депутатів, які голосували за рішення, проти якого виступила громада, тоді мешканці написали на смітнику й оголосили зрадниками.

На основі підписів, які зібрала громада, ТВК в Забір’ї прийняло рішення позбавити цих трьох депутатів мандатів. З 5 вересня ці політики втратили повноваження і більше не є представниками громади.

Але закон не забороняє депутатам, яких виборці позбавили повноважень балотуватися знову. ТВК в Забір’ї вибори по цих округах ще не призначила.

“У селищі Коцюбинське був випадок, коли депутата-тушку Віктора Анісімова виборці відкликали через те, що він зрадив принципи, заявлені на віче й не ходив на сесійні засідання. Але шляхом непрямого підкупу виборців йому вдалося знову переобратися. Коцюбинське, як і Забір’я, виграло суд і нас тепер не приєднують силою до Ірпеня. Ми були першими, хто домігся свого. Ставки коли мова йде про ОТГ і право розпоряджатися всією землею – дуже високі. Тому громаді Забір’я треба бути пильною. На жаль, відкликати депутата – це половина справи. Треба знайти кандидатів, які не продадуться і будуть гідно представляти громаду”, – наголошує мешканка селища Коцюбинське, журналістка Ірина Федорів.

Мешканці селища можуть відкликати й інших депутатів ради. Для цього треба провести збори у кількості 30 чоловік та зібрати протягом 10 днів підписи. На рівні сільських та селищних рад для відкликання депутатів-самовисуванців не потрібна згода партії.

Нагадаємо, “Громада Київщини” вже писала про те, що Забір’я депутати об’єднують з Бояркою проти волі людей. Місцеві мешканці були переконані, що це схема для того, щоб забудувати їхній ліс. Вони пікетували Київську адміністрацію та подали до суду. Судовий супровід забезпечував адвокат та депутат облради від “Самопомочі” Роман Титикало. 12 вересня він виграв апеляцію і рішення Забірської сільської ради про створення Боярської ОТГ разом із селом Забір’ям було скасоване.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539