У київській школі 10 років не звертали увагу на Тимошенко

0

У Київській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені М. В. Лисенка зустрічають дітей “Новим курсом Юлії Тимошенко”, і саме на її честь створено стенд “Юлія Тимошенко і наша школа”, повідомляє Громадський рух ЧЕСНО.

Зайшла зранку — вахта на повну гучність слухає про нову Конституцію Тимошенко. Здивувалася, як таке може бути в школі. Потім побачила на вході стенд. Не Лисенка, чиїм іменем називається школа, а Тимошенко. Менш ніж за півроку до виборів в освітньому закладі відбувається неприхована агітація. Але одне діло Тимошенко на бордах, інша справа — вона висить у школі і батькам навіюють її агітпрограму, коли вони приводять дітей”, — говорить мешканка Київщини Ірина, яка вирішила віддати свою дитину на музику.

 

Юрист Центру демократії та верховенства права Максим Хаврат пояснює, що політики, які використовують заклади освіти для такого роду агітації, порушують базовий закон “Про освіту”:

Відповідно до статті 31 Закону, політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. Також статтею 80 встановлено, що об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за освітнім призначенням”.

Громадський рух ЧЕСНО спробував розібратися, чому стільки уваги керівництво школи приділило саме Тимошенко напередодні виборів президента і чи не бачать вони в цьому порушення закону “Про освіту”.

Завуч школи Ольга Савицька не звертає уваги на дошку, яку неможливо не помітити, і говорить, що стенд було зроблено дуже давно у якості подяки за подаровані музичні інструменти.

Освітянка Савицька не вважає це політичною агітацією або піаром:

Было время, Тимошенко нас долго курировала и помогала. Это история школы. Я ваше мнение донесу до директора. Она когда-то опекалась школой, и оставили стенд — красивый”.

Рух ЧЕСНО поцікавилася у Мінкульті, як вони ставляться до того, що в школі порушується закон “Про освіту” і, по суті, відбувається прихована політична агітація.

Ще коли Тимошенко була Прем’єром, вони дарували в школу роялі. І це ще з того часу висить ця вся історія. Нам пообіцяли зняти, щоб це не трактувалося як якась політична агітація. Я взагалі не звертала уваги на стіни”, — коментує прес-сектретарка міністра культури Юлія Даценко.

Але станом на вечір того ж дня, коли велися всі ці перемовини, світлини Тимошенко нікуди не поділися.

Це коли було! Це як спонсорська допомога була”, — коментує прес-секретарка ТимошенкоМарина Сорока.

Тобто майже 10 років у освітньому музичному закладі замість портретів та світлин відомих композиторів висять світлини політика.

Нагадаємо, громадський рух ЧЕСНО виявив, що на День знань народні депутати Києва і Київщини піарилися за рахунок дітей на святкових лінійках. Це явище притаманне для мажоритарників по всій Україні.

Громадський рух ЧЕСНО нагадує народним депутатам про необхідність дотримання Закону України “Про освіту”, в якому прописана заборона використовувати школи не у навчальних цілях.

#ДеньЗнаньБезПолітики

Раніше рух ЧЕСНО писав про те, що політики часто використовують дітей для піару. Одна з проблем — це те, що світлини дітей потім публікують на сайтах і в соцмережах без дозволу.

Читати більше: Легше, ніж цукерку відібрати. Як політики використовують дітей для піару від ЧЕСНО

Також нагадуємо, що благодійна діяльність нардепів може бути напряму пов’язана з виборами, які наближаються.

Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про подарунки українцям від народних депутатів. Зі світлинами можна ознайомитися в нашому “Альбомі для різної жесті” на Facebook. Якщо ви бачили або самі отримали подарунки від нардепів, присилайте нам фото в особисті повідомлення на нашу сторінку в Facebook.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539