За що Федорук дав землю в Бучі керівнику НАБУ Артему Ситнику?

1

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник отримав земельну ділянку в Бучі. Цю інформацію знайшли активісти Бучі в базі даних державних актів, виданих Бучанською радою, про що повідомили журналістам програми “Гроші”.

Ситник отримав земельну ділянку в Бучі по вул. Євгена Маланюка,1 у 2009-му році. На той час він працював керівником слідчого відділу прокуратури Київської області.

Активіст Віктор Бархоленко розповідає, що ділянка Ситника розташована на землях, які колись належали Національному університету біоресурсів та природокористування й передача цієї землі у приватну власність незаконна.

“Ці землі було незаконно вилучено з державної форми власності до комунальної. В подальшому ці 65,4 га були розподілені й роздані у приватну власність під будівництво. За цей злочин персональну відповідальність має нести чинний міський голова Анатолій Федорук”, – розповідає Бархоленко.

За словами Бархоленка він звертався до прокуратури з приводу незаконної передачі землі з державної до комунальної власності ще у 2004-му році до прокуратури Ірпеня. Тоді прокурором був Павло Онищенко, який не дав цій справі ходу.

“У 2004-му році я звернувся до прокуратури Ірпеня. Після цього я чи не щороку звертався і до народних депутатів, і до Генеральної прокуратури, до прокуратури Київської області. Лише у 2016-му році за моїм зверненням прокуратура області подала позов до суду про незаконність вилучення земель із державної форми власності. Суди тривають до цього часу. Верховний суд направив справу до суду першої інстанції – Ірпінського міського суду на повторний розгляд”, – розповідає Бархоленко.

“У 2009-му році, коли Ситник працював у прокуратурі Київської області керівником слідчого управління я вчергове звернувся до прокуратури і отримав відписку за його підписом. І лише зараз зрозуміло, як Федорук розрахувався із Ситником, прикриваючи свої злочини”, – додає активіст.

Поряд з Ситником ділянку, площею 10 соток, отримала дехто Юлія Володимирівна Олефіренко, яка мешкає в рідному селі Ситника – Компаніївці, Кіровоградської області.

До відома, Олефіренко – повна тезка заступниці начальника відділу екстрадиції Генеральної прокуратури України.

Мер Бучі Анатолій Федорук своєї вини не визнає, а журналістів програми “Гроші” запевняє, що будь-який громадянин може звернутися до Бучанської ради та отримати земельну ділянку.

Як відомо, у 2017 році прокуратура Київської області подала позов до Ірпінського міського суду в інтересах держави в особі Міністерства освіти та науки України. В позові йдеться про скасування ряду рішень Бучанської міської ради на незаконне вилучення земель із державної форми власності, які перебували в постійному користуванні Національного університету біоресурсів і природокористування.

Проте, дивним є те, що в переліку ділянок у позовній заяві прокуратури ділянки, видані Артему Ситнику та його землячці Юлії Олефіренко, відсутні.

1 Comment

  1. Анонім 16 Листопада 2018 at 16:30

    Так, кожному звичайному громадянину дадуть… пенька під зад, вже топчу пороги міської ради 6 років….і толку ноль……

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539