Киян налякають сиренами

0

20-22 листопада 2018 року у столиці проведуть навчання з цивільного захисту. Вмикатимуть загальноміську систему оповіщення. Про це повідомляє начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації Роман Ткачук.

Щоправда, загальноміську сирену застосовувати не будуть, а лише системи оповіщення конкретних об’єктів. Вони розташовані у п’яти районах столиці.

Такі навчання проводяться в Україні кожні п’ять років. За їх допомогою визначають стан готовності аварійно-рятувальних служб.

“20 листопада, відпрацьовуватимуть дію управлінь та підрозділів щодо складних погодних умов, через які сталося багато аварій, і потрібно перекривати в’їзд у Київ”, – говорить заступник начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у м. Києві Олег Стоволос. За легендою сніг засипає місто, тому з боку Вишгороду до Києва з 12.00 до 13.00 не пропускатимуть вантажний транспорт.

Цього ж дня “виникне””аварія” на хімічно небезпечному об’єкті. Мова про завод “Оболонь”. З 14:30 до 16:30 проведуть роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаних з розповсюдженням аміаку.

Вже наступного дня рятувальники долатимуть “скиди великої кількості води з Дніпровської ГЕС”, що, за легендою, призвело до підтоплення міста Київ. Буде перевірено дії шести районів міста, які потрапляють в зону підтоплення. Ціль – подивитися, як відбувається евакуація людей. Практична частина запланована біля Труханового острова.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539