Чорні стрічки на фото Оболоні, – громада у Київраді вимагає не знищувати район

0

“Ми принесли світлини оболонських краєвидів з чорними стрічками як символ того, що вже завтра картинки можуть змінитися. І все тому, що Київрада проголосує за новий детальний план територій кількох мікрорайонів Оболоні. Цей план незаконний, адже його ухвалено з порушеннями – не враховані зауваження місцевих жителів. Окрім того, до нього внесені нові об’єкти, будівництво яких від початку не планувалося. Також з його допомогою хочуть узаконити вже побудовані торгівельні центри, зокрема “Оазис” над станцією метро “Героїв Дніпра”, – говорить мешканка Оболоні Тетяна Мілевська.

Громада вимагає від столичних депутатів не підтримувати ДПТ.

Нагадаємо, наприкінці жовтня земельна комісія Київради більшістю голосів підтримала детальний план території (ДПТ) п’яти мікрорайонів в Оболонському районі столиці. Наразі мова піде про ділянку площею 430 га, обмежену з півночі Оболонськими луками, з півдня – житловою забудовою вздовж вулиці Маршала Тимошенка, частково вулицями Зої Гайдай та Героїв Дніпра. На її сході розташована вулиця Прирічна, що межує із затокою Собаче Гирло, на заході – вулиця Богатирська.

Згідно з планом, за п’ять років площа житлової забудови має зрости з 211,7 га до 215 га, а кількість населення в багатоквартирному житловому фонді – з 106,4 тис. до 113,5 тис. осіб. Усереднена населеність житлових мікрорайонів збільшиться з 503 мешканців на гектар до 528. Хоча з 1 серпня цього року набрали чинності нові Державні будівельні норми, за якими на один гектар має бути щонайбільше 450 жителів.

Аби переконати столичних депутатів, громада навіть звернулась до депутата народного від Оболоні Андрія Білецького , аби “захистити інтереси громади, вберегти район від руйнування та перетворення його на кам’яне гетто”. “Нам Вашої присутності не вистачало, коли протистояли будівництву ТРК над станцією метро Героїв Дніпра. А цим ДПТ ще й намагаються його узаконити”, – зазначила мешканка Оболоні Тетяна Кірічук.

Але депутат Білецький не прийшов.

Пізніше Тетяна повідомила: “Під тиском громади Кличко запропонував перенести на наступне пленарне засідання як ДПТ Оболоні, так і ДПТ Дарниці”.

[contact-form][contact-field label=”Ім`я” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Електрона пошта” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Сайт” type=”url” /][contact-field label=”Повідомлення” type=”textarea” /][/contact-form]

[contact-form][contact-field label=”Ім`я” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Електрона пошта” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Сайт” type=”url” /][contact-field label=”Повідомлення” type=”textarea” /][/contact-form]

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539