Матюшина виграла суд: самопроголошений Єременко ніколи не був секретарем ради

0

6 грудня Апеляційний адміністративний суд відмовив депутату Коцюбинської селищної ради Миколі Єременку в позові. У суді він вимагав визнати бездіяльність селищної голови Ольги Матюшиної, яка не визнавала його повноважень секретаря ради, які депутат собі присвоїв під час проведення псевдосесії.

“Коли ми заявили клопотання, щоб суд звернувся в Ірпінь і витребував обвинувальний акт, яким Єременка звинувачують в підробці печатки і підробці рішень ради, то суд нам відмовив. У цей момент я заявила клопотання про відвід колегії, бо була переконана, що рішення вже готове і воно може бути не на боці закону України, якщо суд не хоче звернути увагу на кримінальну справу. Нам відмовили у відводі. Але виявилося, що суд, дослідивши навіть наявні докази у справі, дійшов висновку, що те, чого вимагає Єременко – маячня. Він ніколи не був секретарем ради”, – розповідає Ольга Матюшина, яка була в процесі третьою стороною.

“Оскільки зараз рада захоплена і в реєстрі зараз керівником ради незаконно значиться Сергій Даніш, то він представляв Коцюбинську раду і визнав позов Єременка. Це була схема, яку вони хотіли провести з визнанням позову Єременка з боку ради. На їхню думку, суд мав задовольнити позов, оскільки з боку ради його визнав Даніш, який особисто в суд не прийшов. Таким чином вони намагалися узаконити переворот влади. Тепер всіх – до відповідальності. Тепер хай в суді Даніш доводить, як він став розпорядником і підписантом і запустив бюджет Єременка і на підставі цього документу витрачають мільйони. Це завершений злочин скоєний групою осіб в особливо великих розмірах з метою отримання корисного прибутку”, – наголошує Матюшина.

У суді Єременка представляв новий адвокат – Чумаченко. Адвокат, який ходить в суди у перші інстанції – Стогов, сидів позаду Чумаченка і підказував, що відповідати на питання суддів та представника Матюшиної.

“Головуючий зробив їм зауваження. Виявилося, що Стогов – юрист і він не може представляти інтереси Єременка в апеляції. Чумаченко не знав, що відповідати на питання адвоката Матюшиної і суддів. Він один раз сказав, що йому стало зле і вийшов для консультацій в коридор. Він навіть не міг сформувати позицію на дебатах”, – розповідає депутатка Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан.

Рішення апеляційного суду вступає в силу з моменту оголошення.

“Що це значить? Все просто: Єременко підробив печатку і незаконно оголосив себе секретарем – факт встановлений в суді. Це буде беззаперечним доказом у кримінальному провадженні. Це значить, що Єременко не мав ЖОДНОГО права скликати сесію 7 березня. Тобто те, що провели депутати – це ПСЕВДОсесія. Відповідно Матюшину ніхто у законний спосіб не усував з посади. Бюджет селища ніхто у законний спосіб не прйимав. А отже і Даніш зараз перебуває на посаді і виводить бюджетні гроші підробною печкткою і без права на підпис. Казна, яка випустил бюджетні гроші, Даніш та Єременко мають бути притягнуті до відповідальності і відповісти за свої злочини, а Матюшина – законно обрана громадою селищна голова”, – резюмує жураністка Ірина Федорів, яка мешкає в селищі Коцюбинське.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539