Київрада дала грошей військкоматам для поліпшення призову

0

Київрада підтримала програму поліпшення організації підготовки громадян до військової служби, приписки до призовної дільниці на 2019-2021 роки. Програму прийняли без обговорення, за неї проголосував 81 депутат.

Відповідно до програми, на три наступні роки з бюджету міста військкоматам виділяється понад 42 млн грн.

Це гроші на перевезення призовників та контрактників до лікарських комісій, до пунктів збору і проведення навчальних зборів. Також фінанси підуть на автоматизацію та вдосконалення обліку військовозобов’язаних.

Представляти програму депутатам готувався військовий комісар Сергій Клявлін.

За словами воєнкома “Громаді Київщини” в кулуарах міськради, програма дасть змогу зробити військкомати сучасними й зручними.

“Хочемо зробити військкомати гарними і прозорими, як ЦНАПи (Центри надання адмінпослуг – прим. ред). Щоб там теж була електронна черга і призовникам та військовозобов’язаним було зручно і комфортно”, – каже військовий комісар.

На зауваження, що регламентна комісія завернула програму, військовий комісар переконує, що всі зауваження комісії враховані і програма не викликає нарікань.

Під час розгляду програми навіть “свободівець” Юрій Сиротюк зазначив, що в його фракції немає зауважень до цієї програми, що для “свободівців”, які майже до кожної програми висловлюють якісь невдоволення, нехарактерно.

Нагадаємо, у Києві формується 112 окрема бригада територіальної оборони. Хто може записатися до тероборони – розповів командир бригади в ексклюзивному інтерв’ю “Громаді Київщини”.

(Фото на кавері – Міноборони)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539