Коли суддя лобіює самовідвід: чому Терлецька затягує справу по перевороту в Коцюбинському

0

6 грудня обрана громадою селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина виграла суд. Рішення вступило в силу: другий самопроголошений голова Микола Єременко ніколи не був секретарем ради. Що це значить?

Це значить що станом на зараз селищна рада Коцюбинського захоплена в незаконний спосіб і третій самопроголоешний голова Сергій Даніш орудує в ній підробною печаткою. Попри те, що бюджет селища ніколи не був прийнятий на 2018 рік, – Даніш виводить у протиправний спосіб з бюджету мільйони. Це все благословили на обласному рівні БПП, бо голові партії Нові обличчя і фігуранту антикорупціних розслідувань Володимиру Карплюку дуже хочеться недоторканості – він піде в нардепи по 95 округу, а обласному осередку БПП треба голоси на виборах президента.

Після рішення суду, яке вступило в силу 6 грудня, у позові по справі перевороту – виграти – нема що робити. Але для цього треба, щоб засідання суду відбулося і суд зважив, що Єременко, який 7 березеня організував в ролі секретаря пседвосесію і переворот – ніколи не був секретарем…

Адвокат Матюшиної Олександр Попов шокований тим що відбулося в залі суду 20 грудня у справі по перевороту. Ось що він розповідає:

“Суддя Терлецька, яка розглядає справу, запитала думку сторін чи треба їй відводитися, бо її батько-суддя в 2016 році виніс негативне рішення рішення у справі про вибори в Коцюбинському. Він працює в Верховному Суді. Так, її, як пізніше стало зрозуміло, і треба було відводити. У нас на це є два дні. З підказки іншої сторони Терлецька раптом побачила що позов нібито не до кінця добре виписаний. До того, зауважу, вона цього не бачила, як і її колега-суддя, яка з квітня місяця взяла справу в провадження. І от, коли Терлецькій не оголосили відвід, вона передумала. Два місяці думала і тепер передумала. Вона дала 5 днів на виправлення надуманих нею особисто недоліків.”

“Це вироблена технологія для затягування часу. Що б ми не написали, суддя потім скаже, що їй це не подобається. Вона поверне позов без розгляду і ми будемо змушені скасовувати ухвалу в апеляції. І ми виграємо. Але ми вже втратили 8 місяців, а це додаткове затягування часу, яке і потрібне опонентам. Донька видно у такий спосіб мститься за тата. Вона мала сама вирішити питання про свій самовідвід, а не діяти у такий дивний спосіб” – додає Попов.

Коцюбинці, які роками ходять по судам, обурені, як і обрана ними селищна голова Матюшина:

“Те, що справу після негативного рішення по Єременку будуть штучно затягувати – було для мене зрозуміло. На минулому засіданні депутати-заколотники просили суддю додати їх всіх третіми сторонами. Їх додали, хоча це нонсенс. І що Ви думаєте? Вони на засідання не прийшли. Знали що цей фарс буде і навіть не витрачали свій час на похід до суду”.

Ситуація в Коцюбинському не поодинока. Зараз з тим, що реєстратори чудять що хочуть і де хочуть, змінити владу у будь-якому місті не проблема. А суди тягнуться роками. Питання до законотворців, які дуже хочуть переобратися знову в парламент 2019 року: а що Ви зробили для того, щоб налагодити систему місцевого самоврядування?

Саме Ви визначаєте повноваження реєстраторів. Саме Ви можете ввести норму, яка зобов’яже суди розглядати подібні справи у строки, які передбачені на виборах – три дні і рішення. ЯК законотворці допустили, що справу про незаконну зміну влади можна мурижити в першій інстанції 9 місяців??? І якого милого суддя Терлецька дозволяє собі влаштовувати фарс у залі суду, а заколотники без покарання пилять бюждетні кошти…

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539