Таємниці псевдобюджету Коцюбинського на 2019 рік: як відмахали руками за 15 хв

0

Я член бюджетної комісії Коцюбинської селищної ради. На засідання комісії ходжу регулярно і інформую виборців про те, що приймається й у який спосіб. Цього разу я була здивована, коли від своєї колеги – депутатки Олександри Куцан довідалася, що  СергійДаніш влаштовує псевдосесію, на якій мають протягнути дерибан бюджету на наступний рік.

Про те, що в будинку культури збереться депутатська більшість на 10:00 22 грудня – в робочий час, ввечері напередодні мене повідомила саме Куцан. Як член бюджетної комісії я була шокована, бо мені не давали жодних проектів рішень і як їх могли розглянути і навіть не проінформувати мене про засідання комісії, яке відбулася 21 грудня.

Голова бюджетної комісії Людмила Узерчук особисто мені повідомила, що буде декілька засідань комісії, на якій ми розглянемо всі питання, але більше вона мене про час і місце засідання не інформувала. Третій самопроголошений голова Коцюбинського Сергій Даніш сказав, що в раді три дні на стіні нібито висіло оголошення. Це не що інше, як дитячий садок при тому, що в раді працюють стаціонарні телефони і можна обдзвонити кожного або надіслати смс я вже не кажу про те, що про збори депутати мають знати заздалегідь. Натомість мені навіть смс не надіслали.

Взагалі будь-які проекти рішень підлягають обов’язковому оприлюдненню для ознайомлення громади за 20 робочих днів, оскільки відповідно до закону ці документи є регуляторними актами, а про сесію ми маємо знати за 10 днів. Скільки разів “Нові обличчя” обурювалися, що хочуть знати проекти рішень – так при цьому вони висіли в доступі для громади разом з порядком денним. А тут проект бюджету, який напрацювала нібито бюджетна комісія за моєї відсутності, не може побачити ніхто. Навіть під час засідання нам відмовились передати проекти рішень. Але Даніш переконує, що все прозоро і всі все знають.

Моя колега-депутатка Ліна Радуда заходила в раду, щоб отримати проекти рішень та порядок денний.  Олена Лютенко, яка тут працювала за часів екс-регіонала Вадима Садовського і яку повернув в раду Даніш, не дала жодної інформації.  Це так людина, яка отримує в незаконний спосіб гроші з наших податків просто блокує доступ громадян і депутатів до інформації про те, як будуть ділити наші кошти.

У Будинку культури на псевдосесії вони відмахали в незаконний спосіб за бюджет руками протягом 15 хвилин. Жодних обговорень бюджету не було. Всі голосували як зайчики і навіть  жодних питань не виникло.

Радуда попросила озвучити доходну і витратну частину бюджету. Даніш знову запитав: “А навіщо”. Він наголосив,що всі хто хотів – всі знають. Тобто ми навіть не дізналися про загальні суми. Нагадаю, що раніше на бюджетних сесіях Узерчук годинами стояла, щось читала з листочка, а тепер 15 хв. і готово. В незаконний спосіб розподілили бюджет як в Ірпені прийняли генплан. По сьогодні ніхто не розуміє, ні що в генплані, ні в який спосіб поділені бюджетні гроші Коцюбинського. Одне зрозуміло – в незаконний.

Коли відголосували за КП “Коцюбинський зеленгосп”, то Ліна Радуда запитала, хто ж буде директором цього КП. Самопроголошений відповів: “Нащо воно вам”.

Золотий голос у прогульника Лазаренка

Є в Коцюбинській раді такий депутат – Віталій Лазаренко. Його обрали мешканці селища попри те, що він мешкає у Львівській області. Принаймні він точно не з Коцюбинського і його реєстрація свідчить, що він із Західної України. До мене часто звертаються мешканці цього округу з проханням скласти акт обстеження житлових умов, оскільки його округ знаходиться поруч, а до депутата вони не можуть звернутися – його нема. За кілька років депутатства я його жодного разу не бачила на бюджетній комісії і оце кілька разів бачила, що він був на сесії.

Цього разу його голос знадобився, щоб протягнути питання “Атланту” – зміни цільового призначення землі під садком. Радуда наголошувала, що там є шкідливе виробництво, але депутати екс-регіонал Ігор Рожанський разом із Олександром Хвостенко запевнили, що там все гаразд і треба голосувати, бо це є суто технічне питання.

Що примітно, що Владислав Євстєфєєв депутат, який раніше лобіював  “Атлант” і в чиїй декларації виникла квартира в Атланті, зараз почав говорити про те, що змінювати призначення землі тут у такий спосіб не можна і виник конфлікт. Другий самопроголошений голвоа селища Микола Єременко не дав свій голос за питання “Атланту”, і так голос парашутиста Віталія Лазаренка став вирішальним – 14.

Після цього зборища і тотальної неповаги до прав громадян та депутатів, які предсталяють громаду, ми написали запит на доступ до публічної інформації і щойно отримаємо відповідь – роз’яснимо громаді, за що на таємній псевдосесії голосувала депутатська більшість, а також склали акт про те, що не було надано порядку денного та жодних  проектів рішень, власне самого бюджету на ознайомлення.

Радує те, що після свавілля з генпланом в Ірпені парламент вже говорить про те, що треба в Ірпені влаштувати вибори депутатів ради, бо ті, що є зрадили інтереси громади і паплюжать місцеве самоврядування. Можливо, те ж саме варто зробити і в Коцюбинському. Прийняття рішень про створення КП Зеленгосп в селищі, де фактично немає дерев, може свідчити про те, що будуть рубки лісу, де є ділянки і в екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка, і в депутата Владислава Євстєфєєва.

Авторка: Наталія Пилипенко, депутатка Коцюбинської селищної ради, членкиня бюджетної комісії

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539