На Генплані Ірпеня не вказали приватний сектор, щоб дозволити висотну забудову

1

Відкритий лист Петру Порошенку та Володимиру Гройсману щодо Генплану Ірпеня!

І родили чиновники-забудовники Генплан м, Ірпеня. Посильну допомогу в цьому процесі надавали їм співучасники зі столиці. Пересвідчився на своїй шкурі.

Раніше в розмовах я жартував, що жителі міст і сіл України, які не оформили своє житло, згідно нині діючого законодавства, думають, що вони живуть у власних приміщеннях. Помиляються. Жарти жартами, але зараз доповідаю – я був правий.

Поясню на своєму прикладі.

2001 року моя сім’я придбала ділянку з будинком у Ірпені по вул. Лєрмонтова,7. Навкруги ділянки розташовувався (тепер славнозвісний) піонерський табір (ПТ) “Зоркий”.

Причому наш будинок побудований, згідно документів, до 1917 року. Ще й піонери тоді не водилися.  Здійснили реконструкцію. Я садовод, за цей час посадив унікальний сад.

Все зареєстроване, має кадастрові номери. Є у мене попередній Генплан міста, виготовлений  інститутом “Діпромісто”, там моя ділянка позначена.

Беру Генплан 2018 року – ділянки немає. Хто слідкує, той знає, скільки варіантів Генплану-2018 показували можновладці Ірпеня. То ділянка  п/т “Зоркий” подана як зелені насадження, то під забудову. Той же інститут “Діпромісто”, та ж мерія Ірпеня.

Я за першою освітою будівельник. Колеги мене зрозуміють. Коли проектанту дається завдання на реконструкцію території, він як людина біологічна (“лінива, жадібна” – ак. Амосов) візьме “козу”, тобто старий Генплан і на ньому почне “ваять” оновлення. А тут прямо стахановці – вирішили розпочати все з нуля. Я за них турбуюсь, бо на прийом до директора “Діпроміста” Івана Шпилевського вже другий тиждень не можу потрапити. Ієзуїтська контора – зробили запис на прийом по телефону день в день. Я зранку повинен додзвонитися. Записатися  і летіти в Київ на Лесі Українки, 26.

Заяву подав раніше – відповіді немає. Притому знаю, що цей шедевр (Генплан) склепала майстерня № 5 (Губенко Тетяна Вікторівна). Теж десь ховається ця славна жіночка.

Вони що запили від сорому, що так мене підставили. Тим більше привід – новорічні свята. Секретар так і говорить: “Дуже зайнятий”.

До речі. Міністре Геннадій Зубко – це ж Ваша система. У Вашому міністерстві все пройшло як по нотах: здав заяву, одержав номер телефону за яким відслідковую долю подання. А тут такі складності. Може інститут засекречений, тоді вибачайте, я ж не знав.

Тепер про наших баранів місцевих. У мене є думка, чому так сталося й моєї ділянки на оновленому Генплані нема.

Починаючи з травня 2016 року ми з жителями мікрорайону почали боротьбу з незаконною забудовою ПТ “Зоркий”. Нам назустріч пішла обласна прокуратура в особі прокурора Дмитра Чібісова. Півтора року йшли суди – прокуратура програла, бо втрутилось у справу стадо народних депутатів (вісім чоловік) на чолі з Карпунцовим.

Тодішній мер Ірпеня Володимир Карплюк давав дозволи на зміну призначення землі табору, містобудівельні умови і взагалі всіляко підтримував “хороших хлопців-забудовників”, а представник меріїї в суді був в упряжці з адвокатами забудовника.  Це помста?

Окрім моєї ділянки в територію п/т “Зоркий”  вклинюється ще одна по вул. Пушкінській 66. Ділянки теж немає на Генплані-2018. Станом на 2012 рік вона ще є. Тоді виходить, що згідно нових  Державних-будівельних норм, (ДБН)  заборонено будівництво багатоповерхових будинків в кварталах садибної та котеджної житлової забудови. А саме таким стає наш квартал при наявності ділянок по Лєрмонтова, 7 та Пушкінська 66.

Цього Ірпінська влада допустити не може.

Судячи з варіаціяй на тему Генплану-2018, виконану очільниками ІМР, хлопці забудовники табору “Зоркий” чимось вплинули на зміну кольору ділянки з зеленого на коричневий.  А для цього треба намалювати квартал без наших ділянок. Де приватники? Немає! (дивись Генплан) і ваших кадастрових номерів “здєсь не стояло”.

Не думайте, жителі славного міста Ірпеня, що ви живете у своїх помешканнях. Захочуть – заберуть, захочуть –забудують. Всі ті мантри про відміну забудови кварталів приватної котеджної забудови – від  лукавого. Тут грошей більше ніж від використання мертвих душ. Будинок-старожил, ровесник Ірпеня їм на заваді – викидай з Генплану.

На те й розрахунок, що ви повірите  написаному у Фейсбуці, та не вимагатимете нових слухань з охороною поліції, а не тітушок. Враховуючи, що план міняли як циган коней, мабуть, є ще неуважні жителі, маєтки яких вже не значаться в Генплані-2018.

Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

1 Comment

  1. Наталія К 28 Грудня 2018 at 23:07

    Микола Степанович, щиро зичу якнайскоріше вирішити Ваші справи!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539