Як в.о. мера Ірпеня Попсуй обдурила захисників тварин, зманіпулювавши порядком денним

0

24 січня відбулася 63-тя сесія Ірпінської міської ради. Перша сесія в Ірпені в 2019 році. Я вперше в сесійній залі. Приходимо за годину до початку. Маркерами пишемо гасла на ватмані. Ми з групою зоозахисників заздалегідь домовилися прийти до депутатів, щоб перешкодити розпуску КП “Служба захисту та лікування тварин” і перепідпорядкуванню важливої служби КП “Контроль благоустрою Ірпеня”, яке точно не уповноважене опікуватися бездомними тваринами. Воно займається упорядкуванням смітників, контролем за незаконною рекламою, зниклими каналізаційними люками та збором плати за паркування.

Сідаємо в залі, розгорнувши плакати. Підбігає до нас депутат від “Нових облич” Максим Плешко, який, наблизившись, почав вимагати, щоб ми згорнули плакати. Отримавши відмову, він почав кричати на Наталю Леденьову, мешканку Ірпеня, яка є представником Асоціації зоозахисних організацій України, що “Зіневич нас всіх купив”.  Потім пан депутат побіг до сцени, де Зоя Савченко, голова ГО “Ліга допомоги тваринам”, записувалась на сесійну промову, та вигукував їй те саме. Щось там в нього на цього Олексія Зіневича болить…

З іншого боку секретар міської ради і в.о. міського голови Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) наголошувала Зої, що “слово не дасть”, “не дасть” і “ні в якому разі”. Дякую небайдужому активісту Сергію Мідіну, який був поруч з Зоєю та аргументовано, послідовно та наполегливо вимагав надати слово. Дали на виступ для озвучення позиції зоозахисників всього одну хвилину.

Заспівали гімн. Пройшли урочистості й почали голосувати по питанням. На кожне питання йде 30–40 секунд сесійного часу, тож непосвячені навіть не встигають зрозуміти, про що йде мова, адже жодного обговорення в сесійній залі Ірпеня немає. Згідно з порядком денним, оприлюдненим на офіційному сайті Ірпінської міської ради, на 63-ій сесії було 211 питань. Питання, де фігурує КП “Служба захисту та лікування тварин”, йшло під номером 37. Дійшли до нього та відразу поставили на голосування.

Ми голосно попросили надати нам слово. На диво дали аж 2 хвилини, але аж потім ми зрозуміли, чому… Коли Зоя Савченко скористалася своїм часом для промови для захисту КП “Служба захисту та лікування тварин”, Анастасія Попсуй з депутатами вже вирішила його долю за п’ять “хвилин до” та на сім питань раніше. Як це їм вдалося? Секретар Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй просто зманіпулювала порядком денним.

 

В питання №30 “Про надання дозволу на реорганізацію комунальних підприємств” в документі для громади на сайті Ірпінської міської ради чиновники дописали адресу смт Гостомель, вул.Свято-Покровська, 218.

С

Оскільки ми проводили аматорську відеозйомку майже усієї сесії, то зазняли цей момент на відео і вже пост-фактум змогли подивитися, як це було. Подивіться і ви. Це 16 секунд, які прирекли всіх бездомних тварин Ірпеня бути прирівняними до сміття в місті.

Таким чином ми бачимо, як керівництво Ірпінської міської ради свідомо ввело громаду та зоозахисників в оману. Ми не здогадувались, що за питанням №30 може стояти  проект рішення “Про припинення діяльності КП “Служба захисту та лікування тварин” ІМР, шляхом реорганізації, як депутати зробили по факту, розпустивши важливе для Ірпеня комунальне підприємство голосуванням без обговорення. Тож зоозахисники змогли виступити лише перед тим, як приймали положення уже по суті створеного відділу “Служба захисту та лікування тварин” КП “Контроль благоустрою міста», не усвідомлюючи, що справа вирішена у них на очах, але по суті, за спиною громадськості.

 

Пропоную також подивитися виступ Зої Савченко перед голосуванням за питаня № 37, в якому озвучила вимоги зоозахисників та мешканців Ірпеня до влади. По суті це 4 вимоги.

Перша. Надання звіту по роботі КП “Служба захисту та лікування тварин” за 2017-2018 рр. згідно з повним переліком пунктів його статутної діяльності.

Друга. Збереження КП “Служба захисту та лікування тварин” зі змінами в його Статуті (приведенням до норми закону) разом з переданим йому комунальним майном.

Третя. Забезпечення процедури прозорого вибору нового керівника КП “Служба захисту та лікування тварин” з погодженням на пост директора кандидатури, яку підтримують зоозахисники.

Четверта. Забезпечення КП “Служба захисту та лікування тварин” земельною ділянкою , приміщенням та майном (які вже передані та закуплені в 2017-2018 рр) для роботи комунального пункту стерилізації, вакцинації та допомоги безпритульним та домашнім тваринам

Основне питання цим текстом, звісно, адресую до Анастасії Попсуй, адже її основна посада – секретар Ірпінської міської ради. Анастасіє Вікторівно, дякуємо, що ви звалили на свої плечі тягар обов’язків негідника Карплюка, який втік, знехтувавши громадою міста Ірпінь. Але така самовідвага та жертовність не йде на користь ні вам, ні громаді. Адже саме ви відповідаєте за порядок денний. Цього разу порядок денний, який оприлюднили на сайті ІМР мав відмінності від того, який був у депутатів і по якому йшло голосування. Чи готові ви за це відповідати?

Автор: Григорій Бодун, мешканець Ірпеня

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539