Нардепи закликають владу Києва створити заказник “Осокорки”

0

Парламентарі підписали звернення до мера Києва та депутатів столиці щодо необхідності створити ландшафтний заказник “Оскорківські луки” приблизною площею 148 га. Про це у соцмережі повідомив Андрій Біляєв.

На необхідності зберегти природу наголошують активісти, які називають це місце “Екопарком Осокорки”. Тут постійно відбуваються сутички киян із забудовниками. Рух ЧЕСНО вніс події на Осокорках в топ-10 гарячих точок Києва у 2018 році.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-2.png

Окрім того, 7 лютого народні депутати, серед яких були Наталія Веселова, Остап Єднак, Ігор Луценко, провели у парламенті брифінг стосовно ситуації з Екопарком Осокорки.

Народний депутат Наталія Веселова (“Сила людей”) також на своїй сторінці фейсбука закликала киян, інших депутатів Верховної Ради та депутатів Києва підтримати ідею створення Екопарку .

Обгрунтування створення ландшафтного заказника
“Оскорківські луки” розробляли провідні фахівці кафедри екології та зоології національного університету ім.Шевченка та інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України в співпраці з ГО “ЕКОПАРК ОСОКОРКИ” .

Нагадаємо, що 31 січня 2019 року депутати Київради розірвали договори оренди з ТОВ “Контактбудсервіс”, яке орендувало п’ять ділянок, розміром майже 91 гектар,  на Осокорках. Там планувалося звести понад сорок 25-поверхівок.

Фото на кавер: “Новинарня”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539