Незаконно видобувають торф: пойму в Ірпені хочуть забудувати

0

На заплаві річки Ірпінь, яку забудовники намагаються висушити, триває видобуток торфу під майбутню забудову.

Так твердять місцеві активісти і оголосили збір на 16:00 12 лютого біля пойми.

Замість викопаного торфу насипають будівельне сміття, про що пише на своїй facebook сторінці місцева журналістка Михайлина Скорик, яка додає світлини з місця події.

Ті, хто задіяні в крадіжці торфу, заявляють, що охоронців техніки нібито хотіли спалити у вагончику. Про це пише на своїй facebook сторінці Ігор Швець.

Більш детально ситуацію описавна свої сторінці facebook 
Артем Левковський. Він зазначає, що провакацію було влаштовано в кращих традиціях партії екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка “Нові обличчя” з тимчасово встановленим будівельним вагончиком : зірвано металеве покриття – вочевидь намагались створити вигляд “підпалу” активістами житла для робочих.

“Забудова планується по формату новобудови на Гагаріна – власник запевнює, що тут буде котедж. На ділянці був присутній представник будівельної компанії, який підтвердив, що тут планується багатоповерхова забудова. До речі, представник забудовника омовився і бовкнув зайве – у власність ,насправді, передано 2 гектари. Зараз заплавні землі засмічуються цеглою та піском – її засипають на місце викопаного торфу. Щодо поліції: наряд приїхав, оперативно-слідча група ні.” – зазначив Андрій Левковський.

На сесії Ірпіньської ради, яка відбулася наприкінці січня, питання з формулюванням: “Про погодження видобування торфу на земельних ділянках, які знаходяться у власності гр. Кривенкової І. В.» було підтримано більшістю депутатів.

“Відповідно до іншого рішення за підписом Карплюка, Кривенкова Інні Василівна є щасливою власницею інших шести ділянок по 12 соток, які вона отримала по догору купівлі-продажу”, – наголошує на своїй сторінці Михайлина Скорик

Ось де планується майбутнє котеджне містечко на заплаві.

Нет описания фото.

Рішенням Іріпінського виконкому за ділянками, які опинились у власності Кривенкової Інни Василівни, закріпили такі адреси:

На данном изображении может находиться: текст

Заступник начальника Ірпінського міжрайонного управління 
Ірина Лозицька водного господарства в коментарі зазначає, що людей,які оселяться, буде топить, коли вода буде висока.

“В минулому році при тому, що повінь була зовсім невеликою, були випадки, коли навіть людей відселяли. Служба надзвичайних ситуацій відселяла, тому що повністю забудувались в заплаві без дозволів відповідних. Ось так, роздали бездумно землю” – додає Ірина Лозицька у коментарі телеканалу Інтер.

Активісти б’ють на сполох, що забудовники навмисно висушують річку Ірпінь. Цими вихідними небайдужі відремонтували шлюз, який довгий час не працював, через що масово гинула риба. Непрацюючий шлюз унеможливлював імовірне підтоплення новобудов, зокрема Єсєніна, 30 та 31, будівництво яких супроводжувалось акціями протестів та зіткненнями активістів з тітушками, найнятими забудовником.

На захисті забудовників тоді був і тітушка Максим Корнієнко, якого судять за жорстокий напад на голову ТВК Людмилу Демченко в Коцюбинському.

Забудовники почали копати дренажні канали , що також може нести шкоду заплаві.

Максим Тополь на своїй сторінці зазначає, що глибина каналів сягає 4 метрів.

Місцева влада в особі в.о. міського голови Анастасії Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька) яка отримала повноваження мера Ірпеня у зв’язку з тим, що Володимир Карплюк наприкінці літа 2018 року подав у відставку, бездіє.

Верховна Рада зволікає із призначенням виборів мера Ірпеня, Українки, Боровій та інших населених пунктах Київщини.

Фото на кавер з facebook сторінки Лаврентія Кухалейшвілі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539