Бездіяльність парламенту: чому на Київщині громади живуть без голів

0

Щонайменше 13 громад на Київщині чекають на вибори голів. Про це свідчать оприлюднені на сайті парламенту проекти постанов, які проаналізував Рух ЧЕСНО.

Насправді кількість громад, що живуть без мерів, є більшою, бо до цього переліку не занесено ті населені пункти, стосовно яких комітет з питань місцевого самоврядування ще не розглянув проекти постанов.

Наприклад, щодо виборів міського голови Ірпеня, де екс-мер Володимир Карплюк склав повноваження влітку 2018 року, постанова зареєстрована, але ще не пройшла комітет.

“Вибори мають відбутись у цих 178 громадах, включаючи Луцьк та Українку. Що стосується Ірпеня, питання ще на розгляді в комітеті”, – зазначає Руху ЧЕСНО член профільного комітету, нардеп Олексій Гончаренко (заступник голови фракції “БПП”).

Тим часом місцеві мешканці скаржаться, що на сесіях до них застосовують силу тітушки. Аналогічна проблема в місті Українка, але їхній проект постанови вже пройшов комітет, як і у 12 інших громадах.

Обухівський район, до якого входить Українка, – лідер за кількістю громад, які на Київщині чекають на вибори голів. Парламент ніяк не може призначити вибори Копачівського, Трипільського та Витачівського сільських голів. У перших двох громадах голови склали повноваження 2017 року, а Трипілля без мера з минулого року.

На Фастівщині, Богуславщині та Яготинщині на вибори чекають по дві громади. Там мають обрати Кожанського та Борівського селищних голів; Синицького й Тептіївського сільських голів; Нечипорівського та Черняхівського сільських голів відповідно. Майже всі ці громади без голів з 2017 року.

Без очільника з 2016 року залишається Гореницька сільська рада (Києво-Святошинський район), а з 2018 року – Синяківська сільрада (Вишгородський район). Садівський селищний голова (Баришівський район) помер на початку 2018 року, і громада теж чекає на вибори.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО писав про те, що смт Борова, де мер добровільно склав повноваження ще 2016 року, прожило 2018 рік фактично без бюджету, а двоє депутатів селищної ради не могли поділити секретарство.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539