Незаконний паркан в Біличанському лісі охороняють нацгвардійці та три автомобілі поліції

0

Неподалік Гостомеля, на території Нацпарку “Голосіївський” пройшли збори активістів біля незаконно збудованого паркану в лісі, який неодноразово падав.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомив співробітник державної служби охорони НПП “Голосіївський” Олександр Соколенко.

Але не встигли вони зібратися, як до паркану приїхали два авто з поліції Ірпеня, одна машина з Києва та вантажівка з нацгвардійцями, в якій було біля 20 чоловік.

“За словами правоохоронців, їм хтось повідомив, що плануються масові заворушення і вони приїхали охороняти громадський порядок. Виникає питання, хто стоїть за цією забудовою, якщо по дзвінку можна викликати машину Нацгвардії?” – розповідає Соколенко.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю поліції Київської області повідомив, що правоохоронці охороняли майно від пошкодження:

“Надійшла інформація, що невідомі особи намагаються пошкодити паркан та майно. Якщо є якісь спори стосовно цієї земельної ділянки, то бажано їх вирішувати в судовому порядку. Руйнувати паркан має лише виконавча служба, згідно відповідного рішення суду. Ми забеспечуємо публічний порядок”.

Нагадаємо, на території нацпарку Голосіївський на межі з селищем Гостомель невідомі встановили будівельний паркан. Їх охороняли озброєні молодики спортивної зовнішності.

Це вже не перша спроба забудовника, який придбав ділянку в сина дерибанника Біличанського лісу Валерія Пєшого, побудуватися у цьому лісі. У грудні 2018 року на цій ділянці зрізали кілька сосен. Тоді паркан самозайнявся.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539