Як депутат Київради “перестріляв” двох колег (ФОТО)

0

До проведення стрільб 112 окремою бригадою територіальної оборони Києва долучилися троє депутатів Київради, які показали дуже хороші результати. З автомата з дистанції в 70 метрів відстрілялися “батьківщинівець” Юрій Дідовець, “самопомічівець” Дмитро Стрижов та “єднівець” Олексій Новіков.

Депутати Київради прийшли на стрільби Солом’янського батальйону тероборони, щоб побачити, як навчають резервістів у бригаді, створеній для захисту Києва.

Зауважимо, що резервісти теж із приємністю побачили в строю й упізнали депутатів, бо перетиналися з ними на проблемних забудовах чи на своїх округах.

“Самопомічівцю” Дмитру Стрижову зброя не чужа, бо він очолює відому компанію в охоронному бізнесі (фото: ФБ Стрижова).
Пише депутат на своїй сторінці в Фейсбук.

Важко порахувати результат, бо мішень вся зрешечена кулями, але 8-ки, 9-ки і 10-ки є. Мішень уражена, – відповідає Стрижов на питання, як відстрілявся.

Дмитро Стрижов із командиром 130 батальйону тероборони 112 ОБрТрО підполковником Вадимом Озірним (фото: О.Хоменко)

Пізніше розкрилася таємниця, чому в мішені депутата так багато незакреслених отворів: виявилося, що журналістка, яка стріляла з автомата вперше, вирішила стріляти не в свою мішень, а в ту, що по центру тиру, тобто в мішень Стрижова. Тому можна собі уявити подив депутата, коли він замість своїх 16-ти влучань побачив трохи більше.

Для “батьківщинівця” Юрія Дідовця і зброя, і місце проведення стрільб – звичні: Юрій – офіцер Північного територіального управління юридичного департаменту Міністерства оборони України.

Юрій Дідовець задоволений результатом.

Дідовець стріляв у першій трійці бійців, тож на свіжій мішені було добре видно дірки від куль, і кучність його влучань вражає. Якби середня точка влучання була на 4-5 см правіше, Юрій був би абсолютним переможцем. Про праву легеню й верхню частину печінки ворог може сміливо забути – там решето.

Мішень Дідовця

Такого ворога навряд чи врятували б і парамедики батальйону, які саме проводили заняття в класі для інших взводів.

Хлопці в своєму розпорядженні мали не лише медикаменти й перев’язувальні засоби для демонстрації, але й з десяток турнікетів для тренувань в аудиторії.

Депутат від “Єдності” Олексій Новіков, за його словами, стріляв з автомата вдруге. При цьому зумів здивувати влучністю. Попри те, що кучність стрільби у Новікова трохи гірша, ніж у Дідовця, середня точка влучань “єднівця” була ближчою до десяточки.

Усього Новіков з 16 пострілів вибив 139 очків: він влучив у 5 десяток, 5 дев’яток, 2 вісімки й 4 сімки.

Ось такі є “небезпечні” депутати в Київраді, які влучно стріляють.

Депутати Київради Юрій Дідовець (на фото ліворуч) та Олексій Новіков (на фото праворуч) із журналісткою Руху ЧЕСНО Оленою Жежерою.

Якщо депутати стріляли по одному разу з бригадою вперше, то кожен батальйон 112 окремої бригади тероборони Києва регулярно стріляє щомісяця, щоб резервісти покращували свої навички поводження зі зброєю і підвищували ефективність стрільби.

Відпрацювання правильного положення зі зброєю при стрільбі (фото: О.Хоменко)

Один із учасників стрільб Ярослав Мудрик на своїй сторінці в ФБ поділився враженнями про злагоджену роботу офіцерів-інструкторів.

Пише ще один учасник стрільб у коментарях

Бригада поки що не має власного тиру і займається в гостях у чудово обладнаному тирі військової частини неподалік.

Перевага служби в резерві за контрактом – відчуття впевненості в людях, яких знаєш у батальйоні: половина – служили чи воювали, половина – волонтери, приймають і жінок. (фото: О.Хоменко)

Нагадаємо, що командування підписало угоду про співпрацю з Товариством сприяння обороні України і зможе використовувати навчальну базу ТСОУ для вишколу резервістів. 

Нагадаємо також, що офіцери 112 бригади тероборони навчалися планувати оборону столиці. Київрада виділила з бюджету військкомату фінансування для поліпшення призову в столиці.

Автори: Сергій Огородник, Олександр Хоменко (фото)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539