Генплан Ірпеня: горіли гуртожитки, де мають бути висотки

0

В неділю 3 березня в Ірпені сталася масштабна пожежа.

Зі слів очевидців, спочатку загорівся сарай, потім вогонь перекинувся на гуртожитки “Лісопроекту”. Загалом постраждали 7 квартир.
Вибігали, з будівлі хто в чому був. Людей прихистили у сусідніх хатах.

Ось таке фото на своїй Fb-сторінці розмістила місцева мешканка Ася Сидорчук.

На данном изображении может находиться: 1 человек

Журнаілстка та місцева мешканка Михайлина Скорик на своїй сторінці написала, що одна з постраждалих стверджує, що це підпал і напередодні були погрози. Першими зайнялися сараї, хоча там спалахнути було нічому.

Активісти також мають підозру, що пожежа невипадкова оскільки ця ділянка на скандально оновленому геплані Ірпеня відведена під багатоповерхову забудову, таким чином забудовники звільняють потрібну ділянку під забудову.

Спалену будівлю планували в генплані забудувати багатоповерхівками. Це трикутник в центрі.

Нет описания фото.

Місцеві мешканці повідомии, що постраждало в наслідок пожежі 7 квартир, одна вигоріла повністю, людей розібрали сусіди по хатах.

Після скандального прийняття оновленого генплану Ірпеня силовим шляхом  лише за минулий тиждень на місцях майбутньої забудови сталось три масштабні пожежі, окрім вищезгадених гуртожитків двічі горіла пойма, де мав місце підпал, як твердять МНС-ники.

Місцева влада в особі в.о. міського голови Анастасії Попсуй, яка отримала повноваження мера Ірпеня у зв’язку з тим, що Володимир Карплюк наприкінці літа 2018 року подав у відставку, не вживає достатніх заходів щодо уникнення екологічної катастрофи.

Верховна Рада зволікає із призначенням виборів мера Ірпеня.

Фото на кавер взято з фейсбук сторінки місцевих мешканців

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539