Вибори мена Ірпеня не призначають, бо Попсуй не дає документи в парламент

0

В.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй (“Нові обличчя” змінила прізвище на Заблоцька) не надсилає документи поштою в паралмент. Про це після розмови з головою профільного комітету ВРУ Сергієм Власенко повідомила журналістка Михайлина Скорик, яка мешкає в Ірпені.

“Наша в.о. міського голови спочатку не прислала ПОШТОЮ комітету Власенка копію заяви екс-мера про відставку, а нині – не прислала його копію паспорту. І це є РЕАЛЬНА підстава не розглядати документи з Ірпеня на призначення дати виборів. Тобто всі електронні реєстри, ID-паспорти (Карплюк його точно отримав), відбитки пальців – не годяться. Має бути ксерокопія, прислана його колишніми підлеглими з Ірпінська міська рада ПОШТОЮ в апарат ВР, а для них – проблема її зробити за понад шість місяців. Уявляєте всю глибину цього дна? Аналогічна історія з виборавми в Полтаві, до речі, – просто не прийшов весь пакет документів про екс-мера. Поштою…”, – зазначає журналістка.

Екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк домовився, що паралмент не буде призначати вибори в Ірпені після його відставки і буде тягнути час, оскільки, якщо фігурант антикорупційних розслідувань Карплюк програє вибри в парламент на 95 окрузі, то в нього має бути запасний “політичний аеродром”. Про це “Громаду Приірпіння” повідомили власні джерела. За інфомрацією руху ЧЕСНО. Карплюк домовився перед президенттськими виборами про співпрацю з БПП, яка входить в коаліцію в паралменті. У результаті партія влади не має заважати Карплюку потрапити в паралмент і отримати недоторканість.

Карплюк вже засіває на окрузі й займаєтсья по суті непрямим підкупом виборців.

Рух ЧЕСНО наголосив на тому, що майже 200 громад чекають на вибори мерів, зокрема 13 на Київщині.

 

До цього списку не потрапили такі міста як Ірпінь, де комітет ще не розглянув постанови про призначення виборів голови. Так само нелегітимною є самопроголошена влада в селищі Коцюбинське, де в реєстр незаконно внісся політичний соратник Карплюка Сергій Даніш. Після перевороту влади з грошей громади вивели мільйони гривень за корупційними схемами. Зокрема ТОВ “Мастер-Енерго” отримало 8,1 млн грн за котельні, які обрана громадою селищна голвоа Ольга Матюшина відсудила в недобросовісного монополіста.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539