Єдина довірена особа Кармазіна агітує за Тимошенко

0

Довірена особа Юрія Кармазіна на Київщині Віталій Костюк агітує за його конкурентку – Юлію Тимошенко. Голова ОВК 97-го округу, що представляє Кармазіна, разом з депутатом облради від ВО “Батьківщина” Олегом Кищуком є співзасновницею однієї організації. Депутат не виключає, що Кармазін може знятися на користь Тимошенко.

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Юрій Кармазін довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону “Про вибори Президента України”.

У списку тих, кому довіряє на Київщині Юрій Кармазін, є лише одна особа – Віталій Костюк, який працює на фізичну особу – підприємця Смяткіна Д.С. Його подали на 93-му окрузі, до якого входить місто Богуслав.

Повний тезко Віталія Костюка з Богуслава на своїй сторінці у Facebook агітує за Юлію Тимошенко.

У соцмережі Костюк зазначає, що є помічником депутата Київської облради. За інформацією ЗМІ, він помічник “батьківщинівця”-прогульника Віктора Гринчука, який є помічником нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Я вам дякую. Хорошого вам, вдалого дня”, – відповідає Костюк на запитання Руху ЧЕСНО щодо того, як може довірена особа Кармазіна агітувати за Тимошенко.

На Facebook-сторінці самого Юрія Кармазіна також не спостерігається активної агітації за нього. Під час моніторингу агітаційних заходів Громадським рухом ЧЕСНО діяльності цього кандидата в регіонах помічено не було.

ФОП Смяткін Д.С., який фігурує як роботодавець Віталія Костюка, теж із Богуслава. Він є донором ВО “Батьківщина”, якому пожертвував торік загалом 23 тис. грн.

Як повідомляв раніше Рух ЧЕСНО, донори Тимошенко не завжди підтверджували те, що жертвували партії гроші. Їхні персональні дані “Батьківщина” використовувала без їхнього відома. Найбільші зловживання були саме в Київській області.

За результатами жеребкування, Кармазін отримав головну квоту в ОВК 97-го округу (Броварський район). Там його інтереси представляє голова ОВК Олена Геннадіївна Швець.

Вона зазначена співзасновницею ГО “Стоп фальсифікація”, директором і співзасновником якої є депутат-прогульник Київської облради від “Батьківщини” Олег Кищук. Це колишній помічник нардепа-“батьківщинівця” Костянтина Бондарєва.

Рух ЧЕСНО запитав у Кищука, чому його колега представляє іншого кандидата.

З Оленою Геннадіївною, звісно, знайомі… Ми коли про співпрацю домовлялись і створювали громадську організацію, то ми нікого не заганяємо в партію. Кожен сам обирає. Тобто я в “Батьківщині”, а вона може бути безпартійною, з кимось працювати, тобто тут нема ніяких заперечень з мого боку. Це праця й досвід. Насправді це гарно, тому що вона отримає досвід. Може, колись я буду балотуватися чи хтось, і вже буде спеціаліст, який має досвід роботи в ОВК”, – відповів він.

Рух ЧЕСНО поцікавився, чи не виключає Кищук, що Кармазін може, як і Сергій Тарута, заявити про свою підтримку Юлії Тимошенко.

Зараз відбувається перетік голосів. Хтось відверто стає на бік Петра Порошенка, а більшість, – те, що я бачу по населених пунктах сільської місцевості, – стають на бік Юлії Тимошенко… Не виключаю (що Кармазін може заявити про підтримку Тимошенко – прим. ЧЕСНО). Насправді це було б логічно, бо те, що зараз відбувається з кількістю кандидатів на президентську посаду, – це абсурд. По суті 40 кандидатів – це унеможливлює процес роботи комісій”, – каже Кищук.

На сайті “Громада Приірпіння” зазначено, що в ОВК 95 округу, до якого входить Приірпіння, Кармазіна представляє Мирослава Свистович. Вона підтримувала переворот влади в селищі Коцюбинське навесні 2018 року, котрий організували представники партії екс-мера ІрпеняВолодимира Карплюка “Нові обличчя”.

Саме на білбордах депутата від “Нових облич” було помічено рекламу заходу Юлії Тимошенко в Бучі, на який, як писав Рух ЧЕСНО, учасників заходу привезли автобусами.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО дослідив, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може виконувати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який справді веде президентську кампанію.

Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира ЗеленськогоЮлії Тимошенко та Олега Ляшка, а також довірених осіб на Київщині таких кандидатів: Петра ПорошенкаЮлії ТимошенкоАнатолія ГриценкаЮрія БойкаІгоря Смешка. Цікаво, що Смешко спромігся закрити лише 3 з 9 округів на Київщині.

Рух ЧЕСНО також висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото на кавер: Alexander Prokopenko

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539