Лубківський не приїхав підтримати Тимошенко, замість нього виступав Доній

0

24 березня в Ірпені відбувся агітаційний концерт на підтримку кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко.

Як зазначалося в анонсах заходу, за Тимошенко мали приїхати агітувати Надзвичайний і Повноважний Посол України Маркіян Лубківський та співачка Світлана Тарабарова.

Лубківський, до речі, працював послом у період з 2006 до 2009 року, тобто 10 років тому.

“Напередодні заходу Ірпінь був обклеєний плакатами про візит до міста Лубківського та співачки Тарабарової в межах усеукраїнського туру на підтримку Тимошенко. Організатори поставили серйозну сцену на площі навпроти міськради”, – розповідає мешканка Ірпеня Світлана Матушко.

Цікаво, що Лубківський насправді є соратником конкурента Тимошенко – Валентина Наливайченка, у якого за часів роботи в СБУ працював прес-секретарем. Вони є представниками однієї політсили.

В інтерв’ю на “112 каналі” наприкінці 2018 року Лубківський запевняв, що було б чудово, якби Президентом України став його колишній шеф Наливайченко.

Ще влітку минулого року Рух ЧЕСНО, аналізуючи політичну партію Наливайченка “Справедливість”, припускав, що той співпрацюватиме з Тимошенко, і досліджував, хто ж фінансує президентські амбіції екс-голови СБУ. Як нещодавно стало відомо з протоколу ОВК, у Чернівцях довірена особа Тимошенко зізналася, що курирує представників аж 8 кандидатів, серед яких є й Наливайченко.

Лубківський до Ірпеня так і не приїхав, а концерт Тарабарової тривав десь півтори години. Про це Рух ЧЕСНО повідомили очевидці.

За словами місцевої мешканки Матушко, замість Лубківського на сцену вийшов екс-нардеп Олесь Доній, який закликав не голосувати за чинного Президента Петра Порошенка.

“Доній уникав прямої підтримки Тимошенко зі сцени, але сказав, що Порошенко гірший за Тимошенко. Він зазначив, що є дві людини, за яких ніколи не голосуватиме. Це Порошенко й Вілкул. У розмові з Донієм я зауважила, що своєю присутністю на цьому заході він засвідчує, що підтримує Тимошенко як кандидата. Але Доній наголосив зі сцени, на якій було написано “Юлія Тимошенко 2019“, що приїхав розказати, за кого не треба голосувати”, – розповідає Матушко.

Також Доній зізнався, що, якщо в ІІ турі будуть Петро Порошенко та Володимир Зеленський, він голосуватиме за Зеленського.

“Цікаво, що після заходу до Донія й інших учасників туру Тимошенко підійшов хлопчик з Ірпінської ради й покликав усіх на вечерю, яку ірпінські організатори підготували в ресторані неподалік сцени”, – зазначила Матушко.

Журналісти Руху ЧЕСНО поцікавилися в Лубківського, чому він не приїхав до Ірпеня. Той сказав, що на заваді стали домашні клопоти. На запитання, чому так сталося, що він змінив Наливайченка на Тимошенко, Лубківський відповів, що про зміну політичного курсу не йдеться.

Як відомо, Юлія Тимошенко в межах свого агітаційного туру відвідала сусідню Бучу. Тоді на зустріч із лідеркою “Батьківщини” до міста понад 10 автобусами привезли її прихильників з Вишгорода, а голова київського осередку партії Костянтин Бондарєв накинувся на журналістку Руху ЧЕСНО.

Перебіг передвиборчої агітації Громадський рух ЧЕСНО висвітлює в щотижневих дайджестах. У Приірпіння, крім Тимошенко, приїжджали тільки Руслан Кошулинський (ВО “Свобода”) та дружина Президента України Марина Порошенко, яка не розцінює цей візит як агітацію за чоловіка.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВКіншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина)Юрія Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка.

Кандидатка в Президенти, телеведуча Юлія Литвиненко не знає своїх довірених осіб. Частина з них пов’язана з “БПП”.

Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира ЗеленськогоЮлії Тимошенко та Олега Ляшка, а на Київщині – Петра ПорошенкаЮлії ТимошенкоВолодимира ЗеленськогоАнатолія ГриценкаЮрія БойкаІгоря Смешка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Олена Жежера Авторка: Олена Жежеражурналістка ЧЕСНО, ГО ЦентрUA

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539