Довірені особи Ігоря Шевченка перед виборами шукали роботу

0

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Ігор Шевченко довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону “Про вибори Президента України”.

Ось список тих, кому довіряє на Київщині Ігор Шевченко.

На Білоцерківщині (округ №90) та в Макарівському районі (округ №91) кандидат у Президенти Ігор Шевченко не довірився нікому. Натомість

в Обухові (94-й округ), Києво-Святошинському районі та Приірпінні (округ №95), Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Поліському районах Київщини (округ №96), а також у Броварах (округ №97) своєю довіреною особою він обрав лише одну людину – Сергія Пінчука, який, відповідно до інформації на сайті ЦВК, є безробітним.

В Узині (округ №92) Ігор Шевченко довіряє члену Національної спілки журналістів України Віталію Бобраніцькому, котрий тимчасово не працює.

2014 року він був довіреною особою кандидата в народні депутати Віталія Єфіменка, який одержав тоді менш ніж 0,2% голосів.

На сайті НАЗК наявна декларація за 2017 рік повного тезки Віталія Бобраніцького, яку він подав перед звільненням з Білоцерківської ДФС. Минулого року він шукав роботу на сайті work.ua з оплатою 10 тис. грн.

У Миронівці (округ №93) Ігор Шевченко довірився тимчасово безробітному Артурові Колеснику. Згідно з резюме повного тезки Колесника, він теж колишній співробітник податкової інспекції.

У Яготині, Борисполі, Переяславі-Хмельницькому (округ №98) кандидат Ігор Шевченко довірився Андрію Трикозукерівникові будівельної компанії “Вегас-Буд”.

Нагадаємо, що у Волинській області кандидат у Президенти Ігор Шевченко знайшов довірених осіб у всіх п’яти виборчих округах. У трьох з них він довірився людям, пов’язаним з ВО “Батьківщина”.

Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина)Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира ЗеленськогоЮлії Тимошенкота Олега Ляшка, а на Київщині – Петра ПорошенкаЮлії ТимошенкоВолодимира ЗеленськогоАнатолія ГриценкаЮрія БойкаІгоря Смешка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Крім того, Рух ЧЕСНО висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах.

Фото на кавер узято з Facebook-сторінки Ігоря Шевченка#київ#київщина#президентські вибори#Київ#вибори,#БПП#довірені особи

Авторка: Ірина Латиш, аналітикиня Громадського руху ЧЕСНО

І

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539