1 квітня: хто лідирує в Приірпінні за попереднім підрахунком голосів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

0

Якщо Ви помітили порушення чи цікаві факти – повідомляйте редакцію  – 050 419 12 49 (Ірина Федорів). Порушення фіксуйте на фото або відео.

На одній з дільниць в селищі Коцюбинському станом на 14:30 протоколи та бюлетені не були відвезені в ОВК, яке знаходиться в Ірпені. Про це повідомляє мешканка селища журналістка Ірина Федорів. За її словами, на дільниці зараз гаряче – почалася бійка.

Як повідомляла Громада риірпіння раніше, саме на цій дільниці виборцю видали другий бюлетень – але він не проголосував.

Як повідомляє офіційний сайт ЦВК, окружна комісія 95 виборчого округу, де головує “батьківщинівець” Віктор Гурін, який незаконно забудовує зелені зони в Ірпені, станом на 11:30 1 квітня опрацювала біля 20% протоколів по округу.

За попередніми даними, лідер перегонів у 95 округі Володимир Зеленський, за нього проголосували майже 6 тис. виборців, за діючого президента Петра Порошенка проголосувало 4236 виборців – він другий за результатами підрахунку голосів. На третьому місці лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко з  результатом – 2811 виборців.

У 96 окрузі, до якого входить Буча, Вишгород, Бородянка ОВК опрацювали станом на 11:30 майже 62% протоколів.

З великим відривом від інших кандидатів лідирує комік Володимир Зеленський, за нього проголосували майже 18 тис. виборців. Друге місце, на відміну від 95 округу, посіла Юлія Тимошенко, за неї проголосувало майже в половину менше виборців ніж за Зеленського – біля 10 тисяч. На третьому місці Петро Порошенко з майже таким самим результатом ніж у Тимошенко.

Коцюбинське проголосувало за попереднім підразунком за Зеленського 32%, за Порошенка 25%, за Тимошенко 12%.

1:50 Опрацьовані перші кілька відсотків бюлетенів у 95 окрузі за даними джерел редакції “Громада Приірпіння”.

1:00 Відомі попередні результати ще двох ДВК Коцюбинського. Поки що лідирує Володимир Зеленський. Він набирає від 31 до 35 %. У Будинку культури результат поки найвищий і навіть вищий, ніж в середньому по країні у кандидата.

На одній з дільниць Тимошенко зі Смешко розділили третє місце.

Є перші попередні результати волевиявлення. Більшість виборців з Коцюбинського ІВЦ проголосували за Юлію Тимошенко.

00:00 Буча дає перші результати підрахунку.

У бюлетенях дехто закреслював всіх кандидатів. Декому бракує графи “проти всіх”.

У Бучі таблички з прізвищами кандидатів напсиані російською мовою.

21:30 розпакували скриньки і рахують. Поки найбільше за Зеленського і досить неочікувано багато набирає екс-глова СБУ Ігор Смешко.

У Бучі о 20:10 втретє перераховують корінці і бюлетені, що залишилися. З четвертого разу зійшлося.

20:00 дільниці закрилися. На Київщині результати явки були такими.

У Бучанській виправній колонії №85, що розташована в Гостомелі, ув’язнені проголосували ще до обіду. З 680 позбавлених волі не проголосував лише один.

Його привели голосувати але він відмовився, не взяв бюлетень і показав комісії якусь довідку. Його не змушували голосувати і він пішов.

За словами голови комісії від “Батьківщини” Олександра Хомича, голосування пройшло дуже спокійно й демократично, деякі ув’язнені навіть запитували, за кого їм голосувати, але їх відправляли думати в кабінки.

Голосування проходить в будинку культури на території БВК, поряд з ним розташована церква.

Члени ДВК до 20-ї години планують дивитися телевізор.

Після того як проголосували, ув’язнені відпочивають на вулиці, за словами охоронців, переважно нічим не займаються.

Лише деякі грають в футбол на полі з видом на бучанський парк.

У Коцюбинському видали на руки одному виборцю два бюлетені. Йому прийшло два запрошення на дві різні дільниці. І там і там йому видали по бюлетеню. Другий раз чоловін не голсоував і написав заяву.

15:00 явка у школі Бучі № 1 – 48%. А у Коцюбинському на дільниці на Лісовій майже 50%.

На одній з дільниць в Бучі сидить Османов Музафар – представник “Батькіщвини”.

14:00 У центрі Бучі в школі явка – 42%.

На дільниці голова ДВК Світлана Святюк заборонила журналістці руху ЧЕСНО Олені Жежері фотографувати на дільниці. Голова ДВК представляє кандидата Ригованова, якого ЧЕСНО вважає техкандиатом Олега Ляшка. Вона довго шукала статтю закону, яка забороняє це робити  і не знайшла. Голова ДВК навіть викликала поліцію.

Явка станом на 13:00 в Бучі на дільниці в школі майже 37% (проголосували з 2280 виборців – 843).

Ось так голосують на дільниці в Лісовій Бучі.

У Коцюбинському явка на 13:00 на дільниці в Будинку культури проголосували 33 % виборців.

13:15 У Бучі в районі Склозаводу переклеюють програми кандидатів. Після того, як рух ЧЕСНО зафіксував порушення в Коцюбинському, – відреагували аж в Бучі.

13:00 Чоловік перед виборами виявив, що за його адресою зареєстрована абсолютно невідома йому людина. Він звернувся із заявою, аби її прибрали зі списку виборців. Але так сталося, що в день виборів він знову побачив це прізвище поряд із собою у списку виборців. Заміну не зробили. Йому порадили звернутися до суду.

12:30 Голосування в Бучі. Школа № 3.

Тут працює місія ОБСЄ.

У кабінки заходять з дітьми. Журналіст “Громади приірпіння” помітив, що зайти в кабінку дозволили двом пенсіонерам. Вони сказали, що в них на двох одні окуляри.

12:00 Явка на дільниці у Коцюбинському (колишній дитсадок “Білочка”) становить понад 26%.

У Ірпені затримали чоловіка, який сфотографував бюлетень.

“Молодий хлопець, переселенець, сфотографував свій бюлетень, його затримав спостерігач і змусив видалити фото. Хоопець видалив і його відпустили”, – про це повідомляє Юлія Смірнова.

На дільниці в Ірпені, яка розташована в бібліотеці, намагалися заборонити зйомку. Нагадуємо, що знімати на дільниці може кожен. Не можна зінмати в кабінці для голосування свій бюлетень.

Громада бере участь у виборах.

11:00 – явка на дільниці в селищі Коцюбинське (приміщення колишнього дитсадка “Білочка”) становить майже 19%.

10:48

“Буквально щойно в процесі голсування БПП зненадська замінила члена ДВК. Попри те, що їхній член, якого вони замінюють, зареєструвався вранці на дільниці як член ДВК. БПП твердить, що окружна виборча комісія відголосувала заміну ще вчора. Чому не зробили заміну вчасноі на якій підставі тоді інша особа без повноважень реєатрувлася як член ДВК від БПП на початку голосування. Пройшло 3 години. Зранку було засідання і відкривається голсоуванням членів ДВК”, – наголошує Ігор Домбровський, депутат облради від “Свободи”, який на цих виборах є спосерігачем.

Така сама заміна була зроблена в Коцюбинському і по дільниці на 18 школі.

“За моєю інфомрацією це рішення приймалося на рівні обласного штабу. Також варто сказати, що перед самими виборами в Ірпінському ОВК замінили голову на Гуріна, який залежний через свій ресурс від місцевої влади – “Нових облич”, – наголошує Домбровський.

Ці особи під час голосування виборців склали присягу, з слів очевидців,  і сіли за списки виборців та бюлетені.

10:10

Голосують з дітьми.

10:05

Ця пані не знайшла себе у списках. Каже, що не знала, що треба перевіряти себе у списках заздалегідь.

10:00

В центрі гостомеля більшість тих, хто проголосував зранку – пенсіонери. Станом на 10:00 проголосували 200 гостомельчан.

9:55

Літня жінка прийшла в Гостомелі на дільницю і впала. Їй викликали швидку. Жінка зауважила, що навіть, якщо перелом – вона спершу проголосує, а потім вже поїде в лікарню.

Свідомі громадяни йдуть голосувати навіть на милицях.

Представники з Швеції запитували в Гостомелі про зручності для інвалідів. Їм показали кабінку.

Те, що виборці мають на візках і милицях підняматися на другий поверх, організаторів виборчого процесу не дуже хвилює.

Представники кандидата Володимира Зеленського на дільницях мають бейджі, що є прихованою агітацією. Кольорова стилістика відповідає кампанії кандидата.

9:49

Гостомель. На виборчу дільницю солдати прийшли голосувати строєм.

9:30

На дільниці в Ірпені помітили чоловіків в жилетках партії “Нові обличчя”, яку очолює мер Ірпеня, яку очолює екс-мер Ірпеня Володимир Фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк. Депутати Коцюбинської селищної ради з фракції “Свобода” Євген Домбровський вважає, що це може вплинути на волевиявлення громадян, бо Карплюк підтримує одного з кандидатів в президенти.

О 7:50 на дільницях у Приірпінні вже вишикувалися черги. Громадяни поспішають проголосувати і помічають, що на виборчих дільницях програми розташовані не за алфавітним принчипом.

Так у Будинку культури в селищі Коцюбинське чітко видно, що ближче до входу повісили програму Юлії Тимошенко. Програму її конкурента Петра Порошенка повісили подалі в кут, а програму Ольги Богомолець взагалі закрили стільцем.

п. 5. Стаття 74. “Закону про вибори Президента” – У приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним дільнична виборча комісія в обов’язковому порядку розміщує плакати, що роз’яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори Президента України, інформаційні плакати кандидатів на пост Президента України, які розміщуються в алфавітному порядку (в порядку розміщення кандидатів у виборчому бюлетені).

“Громада Приірпіння” стартує он-лайн марафон  на День виборів. Якщо Ви помітили порушення – повідомляйте – 050 419 12 49.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539