На Київщині громадянину на 2 виборчих дільницях видали по бюлетеню

0

Мешканець селища Коцюбинське Владислав Журавель отримав два запрошення на дві різні виборчі дільниці. Він вирішив перевірити, чи видадуть йому два виборчих бюлетені для голосування, пише Рух ЧЕСНО.

“Він уже проголосував у ліцеї і прийшов до нас на дільницю на Лісовій. Дав своє запрошення й отримав другий бюлетень. Коли він його отримав, він голосно заявив на всю дільницю про те, що він отримав уже другий бюлетень за сьогодні і запитав, скільки ще таких випадків може бути? Помилка члена ДВК полягала в тому, що вона не перевірила його місце реєстрації. Ця членкиня ДВК представляє кандидата Данилюка. Ситуацію хочуть якось залагодити, але справа в тому, що він встиг розписатися за бюлетень. Відповідно зараз шукають, як вирішити цю ситуацію”, — розповідає Руху ЧЕСНО мешканка селища Ольга, яка є спостерігачкою на виборах.

“Комісія розгублена. Вона хоче скласти акт про пошкоджений бюлетень, але бюлетень цілий — на ньому немає жодних відміток. Далі вони хотіли скласти акт про випадок незаконного голосування, але виборець не голосував на дільниці”, — додає Ольга.

Як раніше повідомляв Рух ЧЕСНО, в Приірпінні та в інших регіонах України розмістили програми кандидатів не в алфавітному порядку. У Бучі після публікації Руху ЧЕСНО інформаційні плакати переклеїли.

Згодом стало відомо, що в Коцюбинському двоє представників кандидата Петра Порошенка прийшли під час голосування на дільницю і повідомили, що вони нові члени ДВК.

Але скласти присягу вони можуть лише на засіданні ДВК, яке, згідно з законом, не може відбутися під час голосування.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539