На дільниці в Бучі переклеюють плакати з кандидатами

0

Рух ЧЕСНО протягом дня виборів неодноразово фіксує на дільницях у Києві та регіонах розміщення плакатів з інформацією про кандидатів у Президенти та їхніми програмами не за алфавітним порядком.

Це суперечить нормі закону про вибори Президента України, пише Рух ЧЕСНО.

Згідно з ч. 5 ст. 74 згаданого закону, у приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним дільнична виборча комісія обов’язково розміщує плакати, що роз’яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення виборчого законодавства, а також “інформаційні плакати кандидатів на пост Президента, які розміщуються в алфавітному порядку (в порядку розміщення кандидатів у виборчому бюлетені)”.

Проте на багатьох дільницях, де перебували представники Руху ЧЕСНО, інформаційні плакати кандидатів були розміщені у довільному порядку. Зафіксовано випадки, коли інформаційний плакат одного з лідерів перегонів вішали ближче до входу.

Водночас після того, як ЧЕСНО звернув увагу громадськості на цю проблему, у Бучі на Київщині вдалося змусити членів однієї з ДВК розташувати плакати так, як передбачає закон – за алфавітом.
Нагадаємо, Рух ЧЕСНО моніторить перебіг голосування на виборах Президента в режимі онлайн-марафону.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539