Як відреагували у Приірпінні на перемогу Зеленського

1

У 95 окрузі, до якого входить Приірпіння, порахували 100% бюлетенів. У голосуванні взяли участь 132 513 виборців. За Володимира Зеленського проголосували 84 616 виборців, що складає майже 64% голосів, за Петра Порошенка – 44 767, майже 34%. Більше 2% бюлетенів були зіпсовані.

У окрузі № 96, до якого входить місто Буча, також пораховано 100% бюлетенів, проголосувало 120 256 виборців, з яких за Зеленського – 84 220 (70%), за Порошенка – 33 372 (майже 28%), зіпсованих бюлетенів більше 2%.

“Громада Приірпіння” зібрала реакції політиків та громадських діячів Приірпіння на результати виборів президента.

Жоден з мерів п’яти міст та селищ, які входять до так званого Ірпінського регіону, не прокоментував вибори у соцмережі на час написання цього матеріалу.

Нардеп-мажоритарник 96-го округу Ярослав Москаленко подякував Порошенку за Томос, мову та реформи і привітав Зеленського з перемогою до оголошення офіційних результатів виборів.

Колега Москаленка мажоритарник Михайло Гаврилюк, обраний у 95 окрузі, з приводу виборів нічого не писав.

Народна депутатка Ольга Червакова, яка до ВР потрапила у списку БПП й допомагає активістам Приірпіння захищати ліси від знищення, зазначила, що хоча й переміг не її президент, вона приймає вибір більшості, бо такою є демократична процедура:

“Це не провал Порошенка, а його перемога. Бо ми, українці, за ці 5 років стали сильнішими. Ми маємо можливість обирати те, що хочемо. Ми голосуємо не за секретаря ЦК КПРС, не за імператора, не за того, кого вкажуть зверху. Ми маємо свободу вибору, право розпоряджатися якою гарантувала нам держава”.

Секретар Бучанської ради від партії “Нові обличчя” Василь Олексюк, якого судять разом з мером бучі Анатолієм Федоруком за розкрадання лісу в особливо великих розмірах, поширив на своїй сторінці в соцмережі facebook пост нардепа Москаленка.

Колежанка Олексюка по партії депутатка Бучанської ради Олена Березинець, 22 квітня оновила світлину в соцмережі й додала до неї рамку “Дякую” в агітаційних кольорах Порошенка.

Депутатка Бучанської ради та голова фракції БПП Людмила Войналович запропонувала всім, хто не згоден з її підтримкою Порошенка, видалитися зі списку її друзів.

 

“Від сьогодні Володимир Зеленський більше не належить собі. Він уже належить країні. Попри те, що, можливо, цього не усвідомлює. У нього починається курс молодого бійця, в рамках якого, зокрема, доведеться ґрунтовно вивчити уроки з історії України. Його чекає багато відкриттів – і в теорії, і на власному досвіді”, – зауважує громадська діячка Михайлина Скорик.

Громадський діяч Віктор Бархоленко зазначив, що українці проголосували не за Зеленського, а проти Порошенка:

“Звідси висновок, у Зеленського відсутній його власний електорат, а тому будь-який його крок вправо чи вліво, особливо те, що буде стосуватися загрози національній безпеці України, покладе початок його кінця і, переконаний, що не мирним та цивілізованим шляхом”.

Нагадаємо, Громада Приірпіння провела он-лайн марафон з виборів президента України.

1 Comment

  1. Один из 13 миллионов 29 Квітня 2019 at 20:58

    Во втором туре за Владимира Зеленского проголосовало более 13 млн граждан Украины – это примерно 73% тех, кто принял участие в голосовании. Этот показатель говорит об очень высоком уровне доверия к новому президенту. Ещё ни один президент Украины не получал такой высокий процент голосов на выборах.

    Имея такую высокую народную поддержку, Владимиру Зеленскому надо срочно обратиться к народу и анонсировать конкретный перечень действий, который можно составить на основе предвыборной Программы: https://program.ze2019.com

    План первоочередных мер может содержать следующие пункты:
    1. Проведение переговоров по установлению мира в Украине, в рамках расширенного формата (Украина, Россия, Германия, Франция, США, Великобритания).
    2. Переход к реальному народовластию (референдумы, прямая электронная демократия).
    3. Модернизация системы государственного управления, внедрение электронного документооборота.
    4. Открытые и прозрачные конкурсы на все государственные управленческие должности. Отбор руководителей на основе принципов меритократии: управлять должны наиболее достойные люди, обладающие высокими моральными качествами, образованием и опытом работы. Должность министра может занимать только гражданин Украины, обладающий высшим образованием в соответствующей сфере, должность Генпрокурора – только гражданин с высшим юридическим образованием (закрепить всё это законодательно).
    5. Активизация борьбы с коррупцией. Нулевая толерантность к коррупции, пожизненный запрет на занятие руководящих постов для осуждённых за коррупционные деяния.
    6. Немедленное снятие неприкосновенности с депутатов и судей.
    7. Принятие закона об импичменте Президента.
    8. Принятие закона об отзыве народного депутата.
    9. Принятие нового закона о выборах в Верховную Раду – на основе открытых партийных списков.
    10. Пересмотр коммунальных тарифов, снижение их до справедливого уровня. Исключение коррупционной составляющей в тарифах. Предоставление полностью открытой информации о формулах формирования тарифов, с обоснованием каждой цифры.

    Опираясь на поддержку народа (при необходимости – мирные митинги в поддержку нового президента), можно добиться реализации всех этих положений.

    Можно получить все 100% на любых следующих выборых и карт-бланш на реформы, если обратиться напрямую к народу и сформировать все органы власти на основе новых принципов, полностью отправив в отставку “политических пенсионеров” (за редким исключением, оставить в качестве советников). Для начала, самым первым шагом – просто сделать открытый интернет-форум, прямо на официальном сайте президента. Дальше – вместе обсудим и сделаем всё, в самом лучшем виде! Всему миру покажем, как надо управлять государством! В таком случае получится качественный рывок в развитии.

    Владимир! У вас всё получится! Идите к народу и будьте настоящим Слугой Народа! Такой шанс бывает раз в жизни! Не упустите его! Он стоит в миллион раз дороже всех денег и почестей, вместе взятых!

    P.S. Народ! Идея данного текста в том, чтобы заставить нового президента Владимира Зеленского выполнять предвыборную программу! Если Владимир услышит эту просьбу от каждого из 13 миллионов своих избирателей – он обязательно будет вынужден прислушаться!

    РЕПОСТ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539