Повторний аналіз води з крану: знову фекалії й забагато заліза

0

Після того, як вул. Лісова зробила аналіз води і там виявили фекалії, в лабораторію ми повезли зразки з Меблевої. Близько 2 000 грн заплатила мешканка Меблевої 11-б, аби зрозуміти, що ллється з нашого крану.

Дива не сталося. Вода, яка смерділа півроку, таки забруднена фекаліями. УЖКГ бездіє і не реагує на звернення. Я з мешканцями комунальників інформувала неодноразово.

Ось аналіз води, який робили в обласному лабораторному центрі цього тижня.

Виходить, що після аналізу води з Лісової, який ми оприлюднили, жодних заходів комунальне підприємство і самопроголошена влада селища не вжили.

Я спілкувалася з керівником лабораторії і він сказав, що такого не має бути і комунальна служба має вживати заходи, щоб у людей з крану була не технічна забруднена вода, а нормальна вода для пиття. УЖКГ “Біличі”, яке з бюджету на рахунки отримало понад 17 млн грн від окупаційної влади, замість того, щоб вирішувати комунальні проблеми, взяло і перерахувало левову частку коштів недобросовісному монополісту ТОВ “Мастер-Енерго”. Тобто тим, хто виморожував нас два роки поспіль.

Якщо на Лісовій аналіз показав наявність e-coli – це вміст каналізаційних стоків, то у цій лабораторії виявили, що є і фекалії тваринного походження. За що можна подякувати панові Миколі Ільницькому – колишньому депутату ради, якому дали за Садовського приватизувати дитсадок “Білочка”. Людині в рясі можна все.

На мої неодноразові зауваження, що на території садка поблизу свердловини, яка розташована навпроти Лісової 20-а розвели кур та гусей, які гадять просто біля питної свердловини, – УЖКГ не реагує.

Більше того, ми робили не лише бактеріальний аналіз води, а й хімічиний. Виявилося, що у нас у 1,5 рази перевищений вміст заліза. Тобто вода залишає наліт на ванній, на речах для прання, на обідках унітазів.

Люди скаржаться на стоматит, діарею, молочницю, кандидоз і про це сусіди говорять дедалі частіше після того, як зрозуміли, що справа може бути в воді.

Вода з-під крану не відповідає за показниками каламутності і забарвленості.

Селищна голова Ольга Матюшина запитала самопроголешного голову Сергія Даніша публічно про ситуацію з водою. Його відповідь була більш, ніж некомпетентною. Даніш тут не живе, він брав участь у громадських слуханнях в Ірпені, він тут свою дитину не купає і його сім’я тут воду не п’є.

Відповідно прошу всіх розклеїти оголошення по під’їздах і 16 липня (у вівторок) на 8:00 збираємо максимальну кількість людей під УЖКГ “Біличі”. Чому вівторок? Маємо максмально оповістити людей.

Понад півроку комунальне підприєствво, якому я неодноразово разом з мешканцями повідомляла, що вода має неприродний різкий смердючий запах і не може так пахнути за номральних умов, не реагує.

Якщо до виборів це питання УЖКГ не вирішить, то після виборів ми будемо чекати на вирішення цього питання, як на повернення стаціонару на Лісову.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539