Трава у дома: скільки Коцюбинське заплатило за “озеленення” і хто озеленився?

0

Кілька років озелененню селища допомагали волонтери. Весь цей час я добивалася, щоб з бюджету поремонтували теплицю біля школи №18. Ірпінь відмовив, як і колишній нардеп Михайло Гаврилюк. Школярі могли б там мати цікаві уроки, а селище могло б заощаджувати на посадковому матеріалі. Його б системно для озеленнення Коцюбинського могли вирощувати школярі.

Які витрати ми несемо зараз як громада? Ми реально викидаємо гроші на озеленення раз за разом, яке треба утримувати, а це додаткові витрати, рослини гинуть і знову теба платити гроші.

Свіжим прикладом є трава, яку з рулонів постелили на відкриття переходу через колії. Вона просто згоріла від недогляду. Так на сонці за кілька днів згоріли гроші. Згоріли гроші для того, щоб побути красивою фотозоною для місцевих політиків, які просто приписали собі ініціативу у цьому питанні, хоча підписи збирали і зверталися – мешканці селища.

Давайте подивимося на витрати. Ось дві зелені зони біля Доківської і Залізничної. Заробив ФОП Матей десь 265 000 грн.

Окрім того, нам треба ще займатися поливом цих зелених зон, раз ми вже їх створили. А це знову додаткові витрати. І за монтаж систем поливу теж заплатили цьому ж підприємцю. Це останні дві цифри в таблиці, що подана нижче, – 67 300 та 86 500. Це майже 154 000 грн.

Тобто ми як громада не зробили те, що нам створює ресурс – а просто проїдаємо свої гроші. Більше того, система поливу налаштована так, що вода бездумно лиється на доріжки, якими ходять люди.

І постає головне питання: хто це проектував? Доріжку і полив, який йде на доріжку, якою ходять люди? Але “Нові обличчя”, які просто бездумно витрачають наші бюджетні гроші на фотозони – про проекти ніколи не думають. Зробили перед виборами і добре.

Цей же підприємець зробив нам капітальний ремонт парку біля Будинку культури. Обійшлося це все у майже 300 000.

Це все робиться за відсутності нормального фінансування освіти та медицини. І звісно, що усівли такі зелені фотозони, які треба потім “ремонтувати”, перед виборами.

Цей підприємець живиться на таких роботах у Бучі, Ворзелі і ось зараз отримав грошовий потік від Коцюбинського.

Зелені зони – це дуже вигідна історія для тих, хто вирішив не робити теплицю для громади, щоб у нас був свій посадковий матеріал, не давати заробляти на роботах озеленення УЖКГ “Біличі”, які свідомо заводиться в борги, а щороку виводити з бюджету кошти. Це ж постійний прибуток для когось і постійні витрати для громади.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539