З якими результатами програли 10 нардепів у Києві

0

У Києві 13 виборчих округів. За мандат депутата Верховної Ради у столиці змагалися 10 чинних парламентаріїв. Проте жодному з них не вдалося перемогти кандидатів від “Слуги народу“. Усі 13 мандатів дісталися представникам саме цієї політсили, пише Рух ЧЕСНО.

Найсильніші позиції мають “свободівець” Юрій Левченко та самовисуванецьОлександр Третьяков. Найгірші показники – у народного депутата Віталія Сташука, який не набрав у своєму 212-му окрузі й 2% голосів.

У відсотковому відношенні найкращий результат показав Юрій Левченко від “Свободи”. Він здобув понад 24% голосів. У цьому ж 223-му окрузі(Шевченківський район) балотувалася й чинна народна депутатка, представниця “Голосу” Вікторія Пташник. Вона одержала менш ніж 10% голосів.

Левченко програв кандидатці від “Слуги народу” майже 8%.

У відсотковому відношенні чинний народний депутат Олександр Третьяков дещо поступився першістю, але за кількістю голосів у нього з-поміж нардепів найкращий результат.

Найгірші з-поміж депутатів ВРУ показники має самовисуванець Віталій Сташук. Він набрав менш ніж 2% голосів і посів 10-те місце.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО відстежує оновлені результати в усіх мажоритарних округах України. Лише один кандидат у Президенти спромігся перемогти в одномандатному окрузі на цих парламентських виборах.

Перше засідання Верховної Ради нового скликання відкриватиме нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Юлій Іоффе.

Крім того, Рух ЧЕСНО змоделював, скільки коштів з державного бюджету отримають партії, які подолали 2%-й бар’єр.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539