Кличко: Я повинен корегувати свої дії з Вавришем і Ткаченком?

0

Міський голова Києва Віталій Кличко на прес-конференції в міськраді заявив журналістам, що під час розмови з Андрієм Богданом йому були озвучені дві особи, з якими мер нібито має корегувати свої дії в місті. За словами Кличка, це Андрій Вавриш та Олександр Ткаченко

На питання журналіста щодо того, чи звертався президент Володимир Зеленський до міського голови щодо добровільної відставки з посади голови КМДА, Кличко відповів, що мав зустріч із президентом. 

“У мене було декілька зустрічей із головою офісу Президенту паном Богданом, зустрічі з президентом Зеленським. Ми озвучили виклики не лише в Києві, а країні… динаміка реалізації реформ, боротьба з корупцію…”

На питання щодо того, чи відомо міському голові про мерські амбіції Олександра Ткаченка, Кличко зауважує:

“У мене відбулася зустріч із керівником Офісу президента України, і пан Богдан мені заявив, що я повинен корегувати свої дії з двома персоналіями. Було озвучене прізвище Вавриша і Ткаченка”. 

За словами Кличка, він не бачить законних причин усунути його з посади голови КМДА, оскільки це суперечить положенню Закону “Про столицю”, та рішенню Конституційного Суду України, який уже тлумачив цей закон. 

Якщо раніше Кличко зробив заяву про дострокові вибори, то тепер він говорить, що вибори мають відбутися, як заплановано, восени 2020-го року. 

“Я переконаний, що буде відповідна реакція, я буду відстоювати інтереси киян, не свої. Ми говоримо про самоврядування, про людей, які несуть персональну відповідальність перед громадою… Владу обирають, влада підзвітна. Якщо в когось є наміри бути київським міським головою, це вирішується через вибори. Наступні вибори в нас по Конституції – восени наступного року, тобто через рік”, – зауважує мер.

На запитання щодо того, чи підтримує він думку мера Дніпра Бориса Філатова про дострокові місцеві вибори, Кличко відповів негативно.

“Вибори – це є турбулентність, популізм і багато речей. Це означатиме, що міські ради не будуть готуватися до опалювального сезону, а будуть займатися підготовкою до виборів. … Наступні вибори будуть відбуватися в жовтні 2020 року”, – каже Кличко.

Журналісти поцікавилися в міського голови також, чи має на нього вплив забудовник Вадим Столар

“Жодна людина не впливає на мене для прийняття рішень – тільки воля киян, я в законодавчому полі. Столар не є чиновником КМДА, депутатом, він не може впливати. Те, що нібито Кличко не керує містом – це маніпуляція. Рішення приймаються в моєму кабінеті, і я за них несу персональну відповідальність”, – резюмує мер.

Нагадаємо, 11 липня Віталій Кличко записав відеозвернення, в якому заявив, що готовий до дострокових виборів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539