Які нардепи на Київщині мають найгірший результат з-поміж колег в Україні

0

Рух ЧЕСНО визначив п’ятірку чинних народних обранців, які здобули найбільше голосів виборців з-поміж колег-депутатів ВРУ 8-го скликання, але все одно програли в мажоритарних округах представникам нових партій “Слуга народу” та “Голос”. Усі п’ятеро нардепів балотувалися як самовисуванці. 

Також рух ЧЕСНО визначив тих чинних народних депутатів, котрі отримали найменшу кількість голосів у мажоритарних округах на позачергових парламентських виборах 2019 року. Троє з них – з Київщини.

Ось ті, хто не переміг, але набрав найбільше голосів з-поміж нардепів, які не пройшли.

Навіть тисячі голосів не набрали семеро чинних нардепів, з-поміж яких троє булотувалися на Київщині – Михайло Гаврилюк, Ігор Мосійчук та Андрій Немировський.

Менш ніж десять голосів виборців отримали в окрузі дві народні депутатки – Надія Савченко (8 голосів) та Наталія Веселова (4 голоси). Більше про цьогорічні рекорди парламентських виборів за найменшою кількістю голосів, які в мажоритарному окрузі одержав кандидат-переможець, ідеться в матеріалі Руху ЧЕСНО. Також читайте про те, з якими результатами програли всі 13 нардепів на Київщині.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО проаналізував округи з найдраматичнішим відривом у кілька сотень голосів. Ці результати ще можуть оскаржити.

Також ми з’ясували, хто з-поміж кандидатів у Президенти України здобув перемогу в мажоритарному окрузі та де вперше переміг мажоритарник із “Батьківщини”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539