Обшуки в міськраді Ірпеня: вилучають документи щодо пайової участі – джерело

0

Зранку 8 серпня у Ірпінській міськраді розпочалися обшуки. Їх проводять спільно працівники поліції та прокуратури.

“Обшуки повязані з виїмкою документів кількох забудоників. Ці документи стосуються пайової участі. Ці забудовники повязані з екс-мером Ірпеня Володимиром Карпюком. Парвоохоронці зверталсия по ці докуемнти й отримали відмову від влади. Саме тому розпочався обшук” – про це “Громаді Приірпіння” повідомило джерело в правоохороних органах.

Інше джерело, наближене до правоохоронних органів, зазначає, що документи щодо пайової участі можуть бути не вичерпним переліком документів, який вилучать 8 серпня правоохоронці.

Наразі кілька поверхів міськради перекриті.

Нагадаємо, перед парламентськими виборами, які кандидат у нардепи Володимир Карплюк програв, його викликали до Генпрокуратури. Генпрокурор Юрій Луценко дав коментар журналістам, виїхавши особисто в Ірпінь.

Обшуки в Приірпінні щодо діяльності  колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка розпочалися кілька років тому, але після того, як він пішов з посади за власним бажанням будь-які рухи щодо справ, у яких фігурував Карплюк та його команда були припинені.

Восени 2018 року Карплюка помітили на зустрічі обласного осередку БПП. У ЗМІ припускали, що Карплюк домовився з партійцями області про взаємну підтримку на президентських та парламентських виборах. Так під час президентської кампанії у Ірпінській міськраді та в Коцюбинській раді були виявлені агітаційні матеріали Петра Порошенка.

На парламентських виборах в Будинку культури Коцюбинського були виявлені агітаційні матеріали за Європейську солідарність, але без агітації за кандиата а від ЄС по округу 95. Кандидат від ЄС практично не вів агітації й його пердвиборчий фонд становив близько 5,5 тис грн. Громадські активісти припускали, що ЄС віддала на відкуп округ Володимиру Карплюку.

Фото на кавер: Погляд

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539