Гатне: поліція закрила справу по руйнуванню тітушками забудовника майна жителів села

0

Києво-Святошинський відділ поліції закрив кримінальне провадження щодо руйнування тітушками забудовника складських приміщень і споруд по вулиці Покровській в селі Гатне Києво-Святошинського району. Про це стало відомо з постанови слідчого, яка є в розпорядженні “Громади Київщини”. Потерпілі кажуть, що з ними не спілкувалися. 

Постанова про закриття кримінального провадження винесена на початку травня 2019-го року слідчим Києво-Святошинського відділу поліції Олександром Юхименком, який розслідував можливі протиправні дії.

У постанові йдеться, що під час аналізу зібраних в ході проведення досудового розслідування доказів, слідчим виявлено відсутність в діях забудовника складу кримінального правопорушення.

Водночас, потерпіла Катерина Кулаковська в коментарі “Громаді Київщини” заявила, потерпілі намагалися допомогти поліції в розслідуванні злочину, проте в поліції бездіяли:

Після подій 02 травня 2018-го близько 17:00 поїхали в Боярку (Києво-Святошинський відділ поліції – прим. авт.) писати заяву. Слідчого на місці не виявилося – заяву прийняли чергові. На наступний день поїхала до судово-медичного експерта, який дав висновки про нанесення мені легких тілесних ушкоджень. Через деякий час самостійно дізналися, що заяву внесено в ЄРДР, але ніхто з поліції з нами так і не зв’язався. Почали самі за своєю ініціативою їздити в Боярку на зустрічі з слідчим в прийомні дні, але кожного разу його або не було на місці або він якраз збирався йти у справах. Кілька разів за цей час нам міняли слідчого, дізнавалися ми це завдяки тому, що самі приїжджали до Боярки, сподіваючись надати свідчення”, – каже Катерина Кулаковська.

Нещодавно дізналися, що справу закрили, жодного разу не поспілкувавшись зі мною, іншими постраждалими та свідками”, – додає вона.

Інша потерпіла Надія Легка в коментарі “Громаді Київщини” повідомила, що за цілий рік ніякої роботи з боку слідчих не проводилось. Вона вважає, що поліція однобоко розслідувала або зовсім не розслідувала її заяву.

За словами місцевих активістів, мешканці Покровської вже звернулись зі скаргою до суду, щоб скасувати постанову слідчого і відновити досудове розслідування злочину:

Постанова про закриття кримінального провадження, на нашу думку, є необгрунтованою і безпідставною. В ній констатується факт про нібито відсутність в діях забудовника складу кримінального правопорушення після аналізу нібито зібраних доказів. Проте, слідчим не перелічено власне самих доказів, після аналізу яких ним прийнято рішення про закриття провадження. Ми переконані, що слідчий навіть не зробив всього необхідного, щоб зібрати ці докази. Така бездіяльність суперечить положенням КПК України і тому мешканці звернулись до Києво-Святошинського районного суду зі скаргою на цю, очевидно, що необґрунтовану і безпідставну постанову. Сподіваємось, що суд в даному питанні стане на бік мешканців”, – коментує ситуацію місцевий активіст Сергій Чагаров.

Нагадаємо, комунальні ділянки із городами і господарськими спорудами мешканців будинку на вулиці Покровській Гатненська сільська рада надала у власність трьом особам, які їх перепродали в один день тещі секретаря сільради Петра Дрощі – Ользі Андрієвській. Новоспечена землевласниця отримала дозвіл у сільраді на забудову ділянок висотками і уклала договір про право забудови всіх трьох земельних ділянок (суперфіцій) зі скандальним забудовником Гатного Владиславом Кононовим.

При цьому протокол громадських слухань Детального плану території, ймовірно, був сфальшований, бо за словами місцевих жителів, про жодні слухання вони не були повідомлені і, відповідно, не були на них присутні. Сама власниця ділянок Андрієвська підтвердила, що її не було на слуханнях, хоча в протоколі значиться як присутня.

02 травня 2018 року у присутності депутатів сільради і за їх мовчазної згоди тітушки забудовника зруйнували складські приміщення мешканців Покровської. Тоді Речник обласної поліції Микола Жукович у коментарі “Громаді Київщини” повідомив, що “поліція реагує на заяви та буде розслідувати”.
Наразі на місці зруйнованих складських приміщень ведеться будівництво ЖК “Родной”.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539