Кличко підсилився гумористом

0

Віталій Кличко звільнив двох своїх заступників Дмитра Давтяна та Олександра Спасибка. Натомість новопризначеним заступником став “батько” Comedy Club UA Максим Бахматов. Про це повідомляє Громадський рух ЧЕСНО.

За словами мера, оновлення команди здійснюється для реалізації нових ідей. 

“Ви знаєте його як людину, яка вдихнула життя у ВДНГ та UNIT.City. Максим уміє працювати, вести за собою однодумців, утілювати успішні проекти. У нього багато цікавих ідей і велике бажання долучитися до змін у Києві. А ще мені подобаються його почуття гумору та вихованість”, – представляє Бахматова міський голова столиці Віталій Кличко.

На Бахматова буде покладено питання інформаційних технологій в управлінні містом, інвестиційної діяльності, регуляторної політики, містобудування та архітектури.

Основні завдання Бахматова на новій посаді: створення Офісу трансформації, залучення інвестицій до Києва.

Кличко подякував Спасибку та Давтяну за їхню роботу.

Мер зазначив, що Спасибко реалізував чимало успішних і знакових для міста проектів. Але є важливі питання, які розв’язати не вдалося й роботу над якими потрібно зробити значно ефективнішою. Це підготовка та затвердження Генплану міста, питання архітектури та містобудування, детальних планів територій.

Давтян, відповідно до розподілу обов’язків, опікувався розвитком транспортної інфраструктури. Кличко згадав про проблемне будівництво Шулявського моста, розв’язку на Богатирську та затяжне будівництво метро на Виноградар, а також дорікнув питаннями паркування та впровадження електронного квитка.

Бахматов у свою чергу наголосив, що готовий долучитися до позитивних змін у місті.

“Я за створення нового, за розвиток і зростання. Я розумію, що робити, як робити і в якому напрямку рухатись. У мене багатий досвід у КВК та Comedy Club, на сьогодні це дуже важливо в нашій державі”, – заявив новоспечений чиновник.

Максим Бахматов – екс-ведучий, шоумен та один із засновників Comedy Club UA. Раніше також працював у сфері ІТ, заснував компанію UkrGerman Enterprise (UGE) (2005-2014). Бахматов уже має досвід роботи в держсекторі: упродовж 2015-2017 років він був генеральним директором єдиної державної виставкової установи в Україні – Національного комплексу “Експоцентр України” (раніше ВДНГ). Також опікувався реалізацією інноваційного центру-містечка Unit.City в Києві.

Зазначимо, що екс-комік Бахматов 2009 року створив сатирично-політичних персонажів, котрі були героями одного з розважальних шоу – “Шоу без назви”. Цими героями стали Єгор Лупан та Петя Бампер. Вони обоє “балотувалися” на посаду президента. Лупан як збірний образ українських чиновників і політиків обіцяв красти, брати хабарі та дурити виборців. А Бампер був його техкандидатом та лідером неіснуючої партії “40 років без урожаю”.

Нагадаємо, раніше Рух ЧЕСНО дослідив, як вартість реконструкції Шулявського моста збільшилась у півтора раза.

Мер столиці Віталій Кличко майже півроку не може зібрати депутатів і просить парламент розпустити міськраду. Улітку секретар Київради Володимир Прокопів заявив про те, що готовий залишити свою посаду.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539