Чому мер Гостомеля кинув Ірпінь і увійшов до складу Бучанського виконкому

0

26 вересня Гостомельській селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко, який переховував на своїх складах автомобілі Януковича, увійшов до складу Бучанського виконкому. За це рішення проголосувала більшість депутатів Бучанської ради.

Кандидатуру Прилипка запропонував мер Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук, який одночасно є головою виконкому й формує його склад.

24 вересня Прилипко вийшов зі складу Ірпінського виконкому через нераціональне, на його думку, використання бюджетних коштів. Перед початком засідання виконавчого комітету Ірпінської ради Прилипко заявив, що в Гостомелі не можуть заасфальтувати дорогу до школи, натомість прокладають дороги до під’їзду депутатки Ірпінської ради Наталії Смолянчук та до нового ЖК “Авіатор”, до будівництва якого причетний екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк. Використання значної частини податків Гостомеля планує Ірпінська рада, оскільки вони потрапляють, як і частина податків Ворзеля й Коцюбинського, до бюджету Ірпеня.

Депутат Гостомельської селищної ради Юрій Марчук переконаний, що Прилипко вийшов зі складу Ірпінського виконкому через те, що тепер він не в змозі вирішувати свої особисті питання за рахунок бюджету:

“Наспавді є проблема з використанням коштів платників податків, але ця проблема спільна і для влади Ірпеня, і для влади Гостомеля. Маю на увазі розкрадання цих коштів. Насправді демарш Прилипка викликаний абсолютно іншими мотивами – бажанням контролювати субвенції, а це можливість отримання відкатів та можливість отримати політичні дивіденти на відкритті об’єктів. До того ж, зять Прилипка Ростислав Скуратівський під час виборів до Верховної ради шукав двійника Карплюку, а це вже особисте”.

Читати також: Хто воює з Карплюком? Битва за 95-й округ

“Стосовно включення Прилипка до Бучанського виконкому, він включає дурника. Спочатку казав, що це фейк, потім заперечував факт включення, а потім сказав, що заяви на вихід з Бучанського виконкому писати не буде. Фактично, Прилипко зрадив інтереси громади Гостомеля й поставив під питання створення гостомельської ОТГ. Раніше весь Гостомель знав, що він шахрай, а тепер будуть знати, що він ще й зрадник”, – додає Марчук.

“Ще одна причина чому Прилипко міг це зробити і не чекати наступного циклу виборів – це те, що Карплюк бачить головою Гостомеля одного з депутатів Ірпінської ради,” – додає депутат Гостомельської ради.

На святкуванні Дня Бучі Прилипко вітав Федорука зі святом у білому костюмі.

Світлина від Олени Жежери.

Федорук влючив до Бучанського виконкому голів сіл та селищ, які увійшли або планують увійти до складу бучанського виконкому.

Нагадаємо, з Ірпінського виконкому виключили Коцюбинську селищну голову Ольгу Матюшину та Ворзельську голову Ларису Федорук. Остання увійшла до складу Бучанського виконкому, так як Ворзель планує увійти в Бучанську ОТГ.

Як відомо, мера Гостомеля Юрія Прилипка судять за розкрадання бюджетних коштів під час прокладання тротуарів у селищі.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539