Коцюбинське: у питній воді по вул. Шевченка виявлені нечистоти та ентерококи

0

8 місяць мешканці селища Коцюбинське потерпають від смердючої води. Весь цей час ані самопроголошений селищний голова Сергій Даніш (“Нові обличчя”), ані УЖКГ “Біличі”, на яке вивели майже річний бюджет селища, не інформували належним чином громаду, не організовували підвіз нормальної питної води.

На кущ по вул. Меблевій та Лісовій підвозили воду з ВНС Шевченка. Так твердили в УЖКГ “Біличі”.

Комунальники переконували: якість води нормальна.

Після першого ж підвозу води, якого мешканці добивалися кілька місяців, депутатка Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан, яка очолює профільну комісію з питань ЖКГ, зробила забір води.

“Я тоді не розуміла, звідки привезли воду. Колись працювала в СЕС, розумію, що вдома не маю лабораторних умов, але, що буде в осаді у воді після відстоювання, можна побачити і без лабораторії. Ось що побачила – внизу рудий осад, який збирається у малі грудочки”, – каже Куцан.

І ось свіжі аналізи води, зокрема з РЧВ Шевченка, які зрештою оприлюднило УЖКГ “Біличі”. У воді і нечистоти, і ентерококи. І це аналіз води у свердловинах. У квартирі, куди потрапляє вода з цієї свердловини, потрапили лише нечистоти.

Про те, що воду з цих свердловин, звідки на Лісову і Меблеву підвозили воду, пити не можна інформувала депутатка Наталія Пилипенко. Мешканці, відчувши, що і з їхньою водою щось не те, теж зробили свій аналіз води.

Найгірше те, що від цього куща водопостачання воду отримує і ліцей. Тепер дуже цікаво, які заходи буде вживати освітній заклад.

У цей же час УЖКГ “Біличі” інформувало, що з водою все гаразд. І посилалося на результати аналізу ТОВ “Білоцерківвода”, яка, як з’ясувала Олександра Куцан, не має ліцензії. Тобто їм немає чого втрачати.

Мешканці селища допитувалися, чому забір води та аналізи проводила ТОВ-ка, а не державна лабораторія. Відповіді на сторінці УЖКГ Facebook не було.

Тобто ситуацію із забрудненням води вкотре намагалися приховати за результатами якоїсь там ТОВ-ки без ліцензії. Після чергового візиту голови ОДА Михайла Бно-Айріяна, який поїхав нюхати воду до мешканки Меблевої й визнав, що вона має нетиповнйи запах, з забором води для аналізу звернулися вже до обласної лабораторії, а не до ТОВ-ки. І от держ.установа на документі з гербом держави надала нам от такий результат: фекальне забруднення та ентерококи.

За 8 місяців жодного кадрового рішення не було прийнято. Гроші, які були зібрані на рахунку селища протягом 2 років саботажу “Нових облич”, безслідно щезли, а у суді, де ми доводимо незаконність прийняття бюджету на 2020 рік, Даніш продовжує розповідати, що з водою у нас все гарад.

Днями нас проінформували про пориви на Шевченка. Так от, збрежений селищною головою Ольгою Матюшиною дворічний бюджет міг би бути витрачений на ремонт мереж, які постійно рвуться, а не на те, щоб підживити рахунки ТОВ “Мастер-Енерго”.

Авторка: Олена Сокотюк, голова депутатської групи “Приватний сектор” Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539