Опалення: чому УЖКГ “Біличі” потрапило в поле зору Антимонпольного комітету

1

Селищна голова Ольга Матюшина повернула котельні у влансіть громади 2018 року. Їх передали в управління УЖКГ “Біличі” повернення  у власність громади котелень за адресами вул. Доківська, 14/1 та вул. Меблева,1б. Відтоді КП стало монополістом у сфері надання послуг з теплопостачання в смт Коцюбинське.

Як стало відомо, 01 жовтня адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України направила до виконання УЖКГ “Біличі” рекомендації від 30 вересня  щодо запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Адміністративна колегія вимагає від УЖКГ “Біличі” вжиття вичерпних заходів в частині недопущення  утиску та порушення прав споживачів, яким УЖКГ “Біличі” надає послуги з теплопостачання.

Така реакція адміністративної колегії, є наслідком бездіяльності УЖКГ “Біличі” як постачальника послуг та бездіяльності Коцюбинської селищної ради в особі самопроголошеного селищного голови Сергія Даніша, що полягає у нездійсненні контролю за діями теплопостачальної організації, тобто УЖКГ “Біличі”.

Простими словами кажучи, станом на 26 вересня року через існуючу заборгованість УЖКГ “Біличі” перед НАК “Нафтогаз Україна” за спожитий газ в сумі 8,8 млн. грн.

Тобто зараз не укладено договір на постачання природного газу для УЖКГ “Біличі” на опалювальний період 2019-2020  р.р., чим порушено права споживачів (мешканців багатоквартирних будинків) .

Варто вчергове нагадати, природу виникнення такого боргу в УЖКГ “Біличі”.

Наприкінці  2018 року УЖКГ “Біличі” після перевороту влади прийняло кредиторську заборгованість від ТОВ “УкрОпт “Мастер-енерго”, який виморожував селище кілька сезонів поспіль і не розраховувався з “Нафтогазом”, хоча отримував кошти від споживачів. Сума боргу, який КП взяло від УЖКГ “Біличі” 8,7 млн.грн. та  на додачу подарувало за погодженням з самопроголошеним селищного голови Сергієм Данішем з бюджету селища ТОВ “УкрОпт “Мастер-енерго” 8,1 млн. грн. 

У коментарі “Громаді Приірпіння” керівництво УЖКГ повідомило, що ці кошти віддали нібито за обладнання. Яке – сказати так і не змогли. Хоча рішенням суду приміщення котелень і обладнання були повернені у власність громади. Ольга Матюшина про те, що вивели гроші з бюджету на ТОВ повідомила одразу ж правоохоронні органи.

У строк до 11 жовтня 2019 року УЖКГ “Біличі” має повідомити адміністративну колегію про стан вжитих заходів та в разі чергової бездіяльності на комунальне підприємство може бути накладено штраф, а це до п’яти відсотків доходу (виручки) УЖКГ “Біличі” від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

До речі, з 04 жовтня 2019 року вже б мало розпочатися опалення в дитячих садочка, школах, Коцюбинській амбулаторії ЗПСМ та Будинку культури.

“Що буде з опаленням?”, “Чи є акт готовності на житлові та нежитлові будинки?” та ще безліч питань залишаються відкритим, але чи турбують вони депутатську більшість від партії “Нові Обличчя” настільки сильно, як це було раніше? Аж до протестів під радою, перекриття траси?

Авторка: Тетяна Бондар, мешканка селища Коцюбинське

1 Comment

  1. коммунальные услуги 10 Листопада 2019 at 02:48

    Предлагаю поддержать ряд петиций по коммунальным услугам:

    Прежде всего – снижение тарифов:
    https://petition.president.gov.ua/petition/76842

    Отменить пеню за неуплату коммунальных услуг:
    https://petition.president.gov.ua/petition/71108

    Запретить банкам брать комиссию за коммунальные платежи:
    https://petition.president.gov.ua/petition/71718

    Выполнить перерасчёт тарифов на газ:
    https://petition.president.gov.ua/petition/70544

    Регулировать отопление в зависимости от погоды:
    https://petition.president.gov.ua/petition/77252

    Прошу поддержать и сделать репост.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539