Як по нотах: в Ірпені обрали нового секретаря міськради   

1

Секретарем  Ірпінської міської ради став депутат  від  провладної  партії  “Нові обличчя”  Андрій Літвінов. До цього часу він відповідав за комунальне господарство в раді.  Рішення про звільнення Анастасії Попсуй  (змінила прізвище на Заблоцька) з посади секретаря та призначення нового прийняли сьогодні на сесійному засіданні.  

Анастасія Попсуй пропрацювала на посаді секретаря та була во Ірпінського міського голови більше року. Як відомо, Попсуй є наближеною доз екс-мера Володимира Карплюка.

Заяву про відставку, за словами Попсуй, вона написала за власним бажанням, оскільки “воліла би вільно займатись своїми проектами, які неможливо поєднати із державною службою”.

Кандидатуру секретаря ради на розгляд депутатів за законом вносить міський голова. Однак через те, що в Ірпені міського голови нема, а тепер вже й тимчасово виконуючої його обов’язки Попсуй не стало, кандидатуру вносив депутат від “Нових облич” Юрій Денисенко”. Саме йому Попсуй довірила проводити сесію після складання повноважень, як найбільш обізнаному  у справах.

Варто зазначити, що Юрій Денисенко у свій час, коли мером Ірпеня був Володимир Карплюк, також працював секретарем ради. Звільнився він також за власним бажанням, після чого влаштувався заступником голови КОДА.

Юрій Денисенко, посівши у президії, відразу ж  озвучивши прізвище Літвінова як нової кандидатури на посаду. Ніякої дискусії цьому не передувало, позаяк більше кандидатур не було. Склалося враження, що все було визначено зазделегідь. Варто зауважити, що в Ірпінській раді уже давно немає ніяких дискусій і несподіванок, оскільки всі потрібні рішення відголосовуються як по нотах. І позаколишній, і колишня, і новообраний секретарі міської ради – депутати від провладної партії “Нових облич”. А це найчисленніша політична сила в міській раді. Вона налічує 15 депутатів.

Процедуру голосування було дотримано. Все згідно з  регламентом. Голова лічильної  комісії депутат від “Нових облич” Андрій Страховський публічно перерахував бюлетені, їх виявилося 40, а депутатів 33. На запитання з залу, чому 40, Страховський відповів, що це з запасом, на той випадок, коли хтось раптом зіпсує.

Процес таємного голосування, за відсутності кабінки, відбувався на піаніно, яке стояло на сцені. Саме на цьому інструменті як по нотах розіграли сцену таємного  голосування:  із 33 присутніх депутатів кандидатуру Андрія Літвінова  підтримали  25 депутатів, проти проголосували  8.

Літвінову надали слово, у якому той подякував  депутатському корпусу  за підтримку.

“Чесно кажучи, це було для мене трохи несподівано”,  – засоромився Літвінов і пообіцяв кожному депутату, що не підведе.

Обравши нового секретаря, сесія завершила свою роботу.

“Посада секретаря чим важлива? Тим, що це фактично друга людина у системі ради, вона представляє депутатський корпус. Коли немає голови – саме вона проводить засідання. Секретар міськради готує питання порядку денного, курує цей процес, через нього проходить всі питання. Літвінов представник партії “Нові обличчя”. Провладна більшість поставила свого секретаря. Таким чином екс-мер Карплюк, який фактично нікуди й не тікав  і саме він стоїть  за провладною більшістю в раді, може контролювати ситуацію у місті. Через “ручного” секретаря як протягувались, так і протягуватимуть всі потрібні Карплюку проекти  рішень”, – коментує призначення депутат Ірпінської ради від “Свободи” Сергій Глиняний.

34-річний Андрій Літвінов депутат міської ради від партії “Нові обличчя”, який отримав депутатський мандат замість Ігоря Вишнякова, який поїхав до Іспанії. Уродженець Прип”яті, мешканець Ірпеня з 1986 року, працює керівником управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово – комунального господарства Ірпінської міської ради.

Авторка: Ніна Костенко, журналітска

1 Comment

  1. Сергей Петелько 1 Листопада 2019 at 13:06

    А зміна Герба міста на герб з курятниками яка не пройшла також його ідея!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539