Бучанці просять поліцію Київської області не знищувати ліс

0

На сесії Бучанської ради депутати проголосували за рішення про розробку детального плану території площею 5,5 га для будівництва багатоквартирного комплексу в межах вулиці Вокзальної. 17 депутатів проголосували за дозвіл будувати висотки на території, яка раніше була в користуванні табору МВС України “Променистий”.

Вирішальний 18-й голос “за” дав мер Бучі Анатолій Федорук, який не так давно обіцяв народній депутатці Ользі-Василевській-Смаглюк, обраній у 96-му виборчому окрузі від партії “Слуга народу”, що більше не рубатиме дерев у Бучі.

Ця земельна ділянка вкрита суцільним лісом – дубами та соснами, а також там росте унікальний для Київської області бук. Раніше це були землі державної власності рекреаційного призначення для будівництва та обслуговування санаторно-оздоровчих закладів. Земля межує із табором “Променистий”, незаконним будівництвом біля тенісного клубу “Кампа” та знаходиться поряд із Бучанським міським парком.

Будувати тут планує ТОВ “Інвестбудкепітал”, а земля перебуває в постійному користуванні Головного управління поліції Київської області, яку віднедавна очолює Андрій Нєбитов.

“За” знищення зелених легень міста Буча проголосували такі депутати Бучанської ради:

Олена Березинець (“Нові обличчя”), Людмила Войналович (“Солідарність”), Анатолій Волковський (“Наш край”), Галина Джунь (“Наш край”), Алла Карпенко (“Солідарність”), Олег Квашук (“Батьківщина”), Ігор Козак (“Батьківщина”), Сергій Мостіпака (“Нові обличчя”), Михайло Наконечний (“Наш край”), Василь Олексюк (“Нові обличчя”), Олег Сотніков (“Батьківщина”), Людмила Сусліна (“Нові обличчя”), Віталій Хвостенко (“Укроп”), Ніна Хуторянська (“Солідарність”), Катерина Цип’ящук (“Солідарність”), Віталій Якубенко (“Нові обличчя”), Роман Янковий (“Батьківщина”).

Мешканці Бучі прийшли на сесію й просили депутатів не голосувати за цей ДПТ й не давати дозвіл на знищення лісу.

Зокрема, бучанка та голова ГО “Місто конвалій” Олена Максимова попросила слова під час сесії й розповіла про унікальність клімату Бучі, який створений саме завдяки лісу.

“Я висловила пропозицію виділити поліції для будівництва іншу земельну ділянку, де немає лісу. Будівництво на цьому місці призведе до знищення дерев, далі буде руйнуватись унікальна кліматична зона, в якій знаходиться наше місто і в якій тільки саме проживання додає 5 років життя нам і нашим дітям. Звернула також увагу депутатів на часті відключення по місту електроенергії, на те, що у Бучацькому горизонті є нестача питної води. Знищення цього лісу погіршить екологічну сутуацію у регіоні, зіпсує існуюче лікувальне повітря”, – розповідає як було на сесії Максимова.

“Я звернулася до депутатів з проханням не голосувати за наданий проект рішення, бо за таке можуть голосувати тільки люди, які не повʼязують своє життя і життя своїх дітей з нашим містом. Але знайшлися 17 обранців, до яких приєднався Федорук, які проголосували за знищення Бучі”, – додає бучанка.

За словами Максимової, Федорук прокоментував своє рішення голосувати за цей детальний план тим, що 19-го листопада 2019 року відбулося судове засідання, яким нібито зобов’язали Бучанську раду проголосувати за це.

Як стало відомо з відкритих джерел, Київський окружний адміністративний суд 28 березня 2019 року відкрив провадження в адміністративній справі за позовом  Головного управління Національної поліції в Київській області та ТОВ “Інвестбудкепітал” до Бучанської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення Бучанської ради. Але мова йшла не про ДПТ, а про містобудівні умови й обмеження.

Зокрема, в позові ГУНП в Київській області та ТОВ “Інвестбудкепітал” просило визнати протиправним та скасувати рішення Бучанської ради від 18 грудня 2018р про відмову у задоволенні заяви щодо надання містобудівних умов та обмежень для будівництва багатоквартирних житлових будинків, а також зобов`язати відповідача повторно розглянути звернення ТОВ “Інвестбудкепітал” та надати містобудівні умови та обмеження для “будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями та дошкільним дитячим закладом на земельній ділянці з кадастровим номером 3210800000:01:040:0123”.

19 листопада 2019 року суд зобов’язав Бучанську раду повторно повторно розглянути звернення ТОВ “Інвестбудкепітал”  про надання містобудівних умов та обмежень для будівництва багатоквартирних житлових будинків та прийняти рішення з урахуванням висновків суду.

Бучанець Віктор Бархоленко, який вже більше 10-ти років захищає від знищення ліс у Бучі, переконаний, що цим судовим рішенням мер Бучі Анатолій Федорук знімає з себе відповідальність за будівництво:

“Це змова між Федоруком та чиновниками поліції Київської області, узаконити будівництво через суд. таким чином Федорук нібито виступає проти, але суд приймає інше рішення – на користь забудовника. На мою думку, за цією ж схемою будуть діяти й забудовники Кампи. Але корінь зла не у невидачі містобудівних умов і обмежень, це вже як формальність, а у зміні цільового призначення земельної ділянки в межах земель держлісфонду, де зростають ліси 1 категорії захищеності, які мають окрему державну форму власності, перебувають під охороною державита та мають обмежене експлуатаційне значення”.

“Питання – яким чином відбулася зміна категорії земель з рекреаційного та оздоровчого призначення на категорію земель багатоповерхової забудови? У відповідності до законодавства землі державної власності так просто не вилучаються. Схоже – це стандартна корупційна схема із дерибану власності держави. Фактично, окремі зацікавлені ділки поліції Київської області абсолютно безкоштовно отримали кілька гектарів цінної рекреаційної землі в Бучі для ведення корумпованого будівельного бізнесу й отримання легкої наживи. Цікаво, чи буде Бучанська рада подавати апеляційну скаргу на це рішення суду? Існує вже така практика, що в будь-якому будівництві у Бучі є відсоток Федорука. Висновок – система як розвивалася за режиму попередників так і продовжує жити за правління “Слуги народу””, – додає Бархоленко.

ТОВ “Інвестбудкепітал”, яке планує будівництво в Бучі, зареєстроване у Дарницькому районі Києва. Засновник та директор фірми – Москаленко Володимир Петрович, 03 січня 1980 року народження, який проживає у місті Буча по вул. Катерини Білокур.

Бучанка Аліна Лізунова публічно запитала начальника поліції Київської області Андрія Нєбитова, чи бачив він який ліс росте на цій земельній ділянці і просить зупинити якнайшвидше розробку плану щодо винищення цього лісу, прибрати паркан і відкрити його для потреб громади. Але відповіді від Нєбитова поки немає.

Нагадаємо, Бучанська міська рада на позачерговій сесії 14 листопада прийняла рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки з ТОВ “Комфорт ЛТД”.  На цій ділянці за адресою місто Буча, вул. Лісова, 1-а, що поблизу тенісного клубу “Кампа”, скандальний забудовник Антон Мирончук намагається звести три багатоповерхівки під цинічною назвою ЖК “Вандервуд”, знищивши перед тим унікальний дубово-грабовий ліс.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539