Даніш за бюджетні гроші фінансує бізнес депутата Міщенка і Щербини

0

Кінець року – це час, коли треба терміново “освоїти” залишок бюджетних коштів. І у Даніша, як виявилося, кошти йдуть не на те, що потрібно громаді для стратегічного розвитку.

За офіційною інформацією, 60 000 грн. за кілька днів до нового року з бюджета селища пішло на лавочки. Перерахували їх ТРВ “Арена Дверей”.

За першим же посиланням в Інтернеті є інфомрація, що ТОВ “Арена Дверей” – це підприємство Сергія Міщенка. Ті, хто знають склад Коцюбинської селищної ради дуже добре обізнані з тим, що Міщенко – депутат Коцюбинської селищної ради. Входить до фракції “Нові обличчя”. На початку каденції декларація депутата підтверджувала: за рівнем доходів – віннайбільший злидень в раді.

Без імені

Тобто, наприкінці року в селищы, де УЖКГ “Біличі” не має спецтехніки (ніяк не придбають сміттєвоз, аби заробляти на смітті), закрили медичний стаціонар при тому, що зростає населення, вивезли стоматобладнання з амбулаторії не має інших витрат, як купити в депутата лавки.

Таке було за часів головування екс-регіонала Вадима Садовського. Тоді його ручна рада, як от тепер рада за головування Даніша, прийняла рішення закупити штахетний паркан… для Євро-2012. Закупили цей нагально необхідний паркан, який дуже скоро згниє, на ЗАТ “Білицький ДОК”. Як відомо, його на той час очолювала дружина Вадима Садовського. Тоді витратили дещо менше 100 000 грн. (уникали тендерної процедури) і це на той час була майже 4 частина бюджету розвитку селища.

Часи Садовського, який на виборах підтримував кандидатуру Даніша, повернулися. Бюджет знову пішов на підприємства депутатів.

30 січня відбувся шкільний ярмарок. Діти збирали кошти на нову апаратуру для проведення свят.

Батьки не проти, коли такі ярмарки прововдять для того, аби допомогти якійсь хворій дитині. Але такий збір коштів вони не підтримують, тим більше, що видно ж, як витрачаються кошти з бюджету.

Але в селища головне – це лавки. Приірпіння має таку властивість інвестувати бюджетні гроші не в освіту, не в медицну, а в траву, яка вигорає або лавки. Депутат Міщенко – не єдиний щасливчик, кому пощастило проти Нового року отримати кошти за лавки. Перепало і Ірпеню. Ще майже 30 000 грн. ми заплатили на ірпінську ТОВ “Накую”.

Міщенко далеко не єдиний член команди фігуранта антикорупційних розслідувань Володимира Карплюка, кому перепадає з бюждету селища. Кошти неодноразово перераховували ТОВ “АйТіВі”, де підписантом є політтехнолог Володимира Карплюка – Петро Щербина, який колись консультував Сандея Аделаджу.

Як видно з платіжок, кошти пішли за розміщення матеріалів  у газеті “Рупор Ірпеня”

та “Голос Ірпеня”.

Засновницею газети “Рупор Ірпеня” є Лілія Мельник.

Вона ж є уповноваженою особою ГО “Рупор Ірпеня”, яка зареєстрована за тією ж адресою, що і ТОВ “Накую”, на яке пушли кошти на лавки – Ірпінь, вул. Соборна, будинок 152, кім. 214.

“Я можу впевнено стверджувати, що “Рупор Ірпеня” – це також дітище Петра Щербини. Коли розганяли черговий замовний матеріал щодо Голови управління ДФС Олексія Кавиліна, мене зацікавило, звідки ж розганяють. Ви ж розумієте, що Rss-агрегатори беруть новини з чужих сайтів. Так я зроузмів, що один IP з “Правдою Ірпеня”, яку контролює Щербина. Ми, звісно, це оприлюднили і тоді IP дуже швидко Щербина змінив. Видно мало грошей отримує в  Карплюка, що вже х кілька тисяч з бюджету Коцюбинського для нього не зайві”, – зазначає Олексій Зіневич, власник провайдера “Бест”, який колись був з Карплюком в дружніх стосунках, але зараз його команду категорично не підтримує.

Як ТОВ-ку Щербини фінансує Ірпінь

З бюджету Ірпеня, який має фінансувати нашу освіту та медицину, теж пішли наприкінці року кошти на бізнес Щербини. Щонайменше 25 000 грн., а до того платили 50 000 грн.і ще 8 000 грн.. Загалом понад 80 000 грн.

ТОВ-ці Щербини платив Ірпінський міський центр зайнятості. Проплати йшли за поширення інформації в мережі Інтернет.

Цей же центр зайнятості до того проплатив 8 000 грн.

У вересні місяці виконком Ірпеня розщедрився для ТОВ-ки Щербини ще на 50 000 грн. Стільки коштували послуги з прямої трансляції в інтернеті.

От так і освоюються кошти з бюджету селища Коцюбинське та міста Ірпінь. Щось депутатові Міщенку, щось для бінесу Щербини, а діти тратять свої кишенькові гроші, щоб на ярмаркувати на техніку для школи.

Нагадаю, що Коцюбинське з бюджету витратило чимало коштів на озеленення. Сотні тисяч пішли на траву, яка всохла. При цьому торік закрили стаціонар. Громаді сказали, що немає грошей.

Фото на кавер.

Авторка: Тетяна Бондар, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539